Thursday , March 28 2024

Fotbalul romanesc, in pragul unui scandal de proportii: Ce se intampla cu Liga 1

burleanu-iorgulescu

Fotbalul romanesc este in pragul unui scandal de proportii dupa o miscare controversata a conducerii FRF.

Federatia a depus doua cereri la OSIM prin care solicita inregistrarea a doua marci – “Liga Nationala” si “Liga Regionala”.

Aceasta miscare i-a pus pe ganduri pe cei de la Liga Profesionista de Fotbal, care cred ca FRF ar putea incerca sa le ia dreptul de a organiza campionatul national, Liga 1.

Prin urmare, presedintele Ligii, Gino Iorgulescu, a solicitat oficial Federatiei sa isi faca publice intentiile cu privire la cele doua marci, scrie agentia Mediafax.

“In legatura cu sedinta Comitetului Executiv al FRF, ce va avea loc la data de 20.08.2015, va adresam respectoasa rugaminte de a include pe ordinea de zi un nou punct avand ca obiect: – Stabilirea obiectivelor FRF urmarite prin inregistrarea la OSIM a marcilor ‘Liga Nationala’ si ‘Liga Regionala’, precum si a modalitatilor concrete prin care se doreste exploatarea celor doua marci. Va informam ca, la solicitarea Federatiei Romane de Fotbal, cele doua marci, ‘Liga Nationala’ si ‘Liga Regionala’, au fost publicate in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala, iar Liga Profesionista de Fotbal a fost interpelata cu privire la formularea unei pozitii. Apreciem ca discutiile in legatura cu cele doua marci propuse spre inregistrare si a modalitatilor de exploatare trebuie sa aiba loc in cadrul organizat oferit de sedinta Comitetului Executiv al FRF”, se arata intr-o adresa a LPF.

Liga este organizatorul Ligii 1 si a Cupei Ligii, in timp ce Federatia organizeaza Cupa Romaniei si campionatele din diviziile inferioare.

Liga 1 atrage, de departe, cei mai multi bani din drepturile TV, actualul contract avand o valoare de 27 de milioane de euro pe sezon.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …