Friday , March 29 2024

Fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda a încetat din viață la vârsta de 70 de ani

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 70 ani, a anunţat familia sa, citată de presa din Austria, informează AFP.

“Cu profundă tristeţe, anunţăm că dragul nostru Niki s-a stins în pace, luni 20 mai 2019, înconjurat de familia sa”, au indicat apropiaţii fostului pilot, într-un email transmis către mass-media.

Lauda, legenda circuitelor în anii 1970-1980, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi.

El a marcat istoria acestui sport, pe care a ales să-l practice în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat, arătându-se meticulos în pregătirea sa şi în determinarea la volan.

Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.

“Realizările sale unice, atât ca sportiv, cât şi ca antreprenor, sunt şi vor rămâne de neuitat. Dinamismul său neobosit, sinceritatea şi curajul său rămân un exemplu şi o referinţă pentru noi. În afara vieţii publice, era un soţ, un tată şi un bunic iubitor şi grijuliu faţă de ceilalţi. Ne va lipsi foarte mult”, a precizat familia sa.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …