Saturday , April 20 2024

FORMULA 1. Lewis Hamilton, aproape de un nou titlu. A câştigat Marele Premiu al Rusiei

lewis hamilton

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, duminică, la Soci, în fața germanului Sebastian Vettel (Ferrari) și a mexicanului Sergio Perez (Force India).

Lewis Hamilton, dublu campion mondial, în 2008 şi 2014, a plecat din prima linie în Marele Premiu al Rusiei, şi a profitat de abandonul coechipierului său Nico Rosberg, în turul 8, din cauza unei probleme la accelerație, reușind să obțină a 42-a sa victorie în Formula 1 și a se apropia de al 3-lea titlu mondial.

Lewis Hamilton are acum un avans de 66 puncte față de Vettel, care se află pe locul 2 în clasamentul piloților, și de 73 puncte față de Rosberg. El va avea astfel nevoie de încă 9 puncte mai mult față de Vettel și de 2 față de Rosberg în MP al SUA, pe 25 octombrie, pentru a câștiga titlul mondial.

Lewis Hamilton a fost felicitat pe podium de Vladimir Putin, președintele Rusiei și a purtat o șapcă în culorile Pirelli, furnizorul exclusiv în F1, al cărui contract va fi prelungit pentru trei ani, din 2017 până în 2019.

Pe de altă parte, echipa lui Hamilton, Mercedes, a câştigat deja titlul la constructori pe 2015. În urma acroșajului cu Valtteri Bottas, în ultimul tur, finlandezul Kimi Raikkonen, de la Ferrari, a primit o penalitate de 30 de secunde şi a căzut de pe locul 5 pe locul 8, astfel că Ferrari, astfel că Mercedes nu mai poate fi ajunsă în clasamentul constructorilor.

 

 

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …