Thursday , April 18 2024

Formula 1, la vanzare. Ce decizie a luat Ecclestone

Campionatul Mondial de Formula 1 își va schimba proprietarul până la sfârșitul acestui an, existând mai mulți cumpărători interesați, a dezvăluit actualul conducător Bernie Ecclestone, potrivit AFP, citat de Agerpres.

F1

Ecclestone a asigurat, cu ocazia participării, prin videoconferință, la o manifestare dedicată sportului și organizată de legendarul fotbalist german Franz Beckenbauer, la Kitzbuehel (Austria), că va fi un nou proprietar până la finele anului 2015.

El a adăugat că există câțiva potențiali cumpărători care și-au manifestat deja interesul față de Formula 1.

În luna iunie, publicația Financial Times asigura că proprietarul lui Miami Dolphins, echipă din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), și statul Qatar doresc să preia controlul Formulei 1 prin intermediul societății care încasează veniturile comerciale ale acestei competiții.

Americanul Stephen Ross și fondul Qatar Sport Investment (QSI) intenționează, conform FT, să achiziționeze 35,5 la sută din Delta Topco, holdingul financiar care încasează veniturile comerciale ale celei mai importante competiții rezervată sporturilor cu motor. Acest procent este deținut de fondul CVC Capital. Veniturile Formulei 1 sunt generate și girate de Formula One Management (FOM), societate condusă de Bernie Ecclestone.

Proprietarul clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, Qatarul, prin intermediul fondului său de investiții QSI, s-a apropiat recent de Federația Internațională de Automobilism (FIA), care a organizat la sfârșitul lui 2014, la Doha, gala sa de final de an.

Formula 1 este unul dintre sporturile cele mai mediatizate, grație celor 20 de Mari Premii care au loc între lunile martie și noiembrie pe întreaga planetă. Un sport care, începând din 2014, traversează totuși o criză fără precedent din cauza unei lipse acute de interes sportiv și a audienței globale în scădere.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …