Friday , March 29 2024

Formula 1: Hamilton castiga cursa de la Monza. Victoria sa, sub semnul intrebarii

hamilton

Nicio surpriza in ultima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, desfasurata in Italia la Monza, ea fiind castigata de englezul Lewis Hamilton de la Mercedes (care incepuse in pole position cursa).

Acesta a fost urmat pe podium de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari si de brazilianul Felipe Massa de la Williams.

De remarcat faptul ca Nico Rosberg, colegul lui Hamilton de la Mercedes a abandonat, dupa ce cu doua tururi inaintea finalului, motorul sau a luat foc. Rosberg era pe locul 3 in momentul nefericitului incident.

Hamilton devine primul pilot dupa Damon Hill care castiga de doua ori la rand in Italia. Hill facuse acest lucru in 1993 si 1994.

Urmatoarea etapa a CM de Formula 1 va avea loc pe 20 septembrie, la Singapore.

Dupa victoria clara a lui Lewis Hamilton in Marele Premiu al Italiei, victorie venita dupa un pole position, englezul fiind tot timpul pe primul loc, a iesit la iveala un imens scandal, in urma caruia campionul mondial poate fi descalifcat.

Victoria lui Hamilton este acum la mana comisarilor FIA, care au deschis o ancheta, dupa ce au constatat ca presiunea din pneurile monoposturilor Mercedes (pilotate de Hamilton si Rosberg) a fost mai mica decat cea minim recomandata de producatorul de cauciucuri Pirelli.

Mai trebuie spus ca in ultimele tururi, atunci cand Hamilton avea un avans mare fata de Vettel, mecanicii Mercedes i-au transmis prin casca sa forteze pentru a pune un timp si mai mare fata de locul 2 (pentru a evita probabil ca Hamilton sa piarda locul 1, daca va primi o suspendare de ordinul zecilor de secunde).

Cazul va fi analizat duminica de comisarii FIA.

Dupa aceasta cursa, iata cum arata clasamentul general, in care Hamilton pare sa se fi distantat decisiv:

1. Lewis Hamilton 252 de puncte
2. Nico Rosberg 199
3. Sebastian Vettel 178
4. Felipe Massa 97
5. Kimi Raikkonen 92
6. Valtteri Bottas 91
7. Danil Kviat 58
8. Daniel Ricciardo 55
9. Romain Grosjean 38

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …