Wednesday , April 24 2024

Foresta va fi „arsă” la buget după ce a ratat promovarea în Liga a II-a

Echipa locală de fotbal nu mai poate să atragă toți cei 2.500.000 de lei promiși de municipalitate la începutul anului pentru nu-i poate justifica, a anunțat primarul Ion Lungu

Foresta va fi „arsă” la buget după ce a ratat promovarea în Liga a II-a pentru al treilea sezon consecutiv. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că echipa locală de fotbal nu are cum să justifice toți cei 2.500.000 de lei promiși de municipalitate suceveană la începutul acestui an, în condițiile în care va juca în continuare în Liga Comunelor-Târguri.

„Foresta are un contract câștigat cu Primăria, dar nu mai poate primi toți acei 2.500.000 de lei, pentru că acel buget era prevăzut pentru intrarea în Liga a II-a. În condițiile în care nu a promovat, nu poate atrage acei bani pentru nu-i poate justifica. Are deplasări mai scurte, iar salariile nu au cum să crească în Liga a III-a”, a declarat Lungu, miercuri, într-o conferință de presă.

Lungu vrea schimbarea sistemului de promovare

Edilul-șef este de părere că sistemul de promovare în Liga a II-a trebuie schimbat, astfel încât prima clasată să acceadă direct la „matineu”, fără să mai treacă prin emoțiile play-off-ului, unde un meci prost îi poate sterge rezultatele din 18 etape.

„Nu mi se pare normal ca echipa clasată pe primul loc să nu meargă direct în Liga a II-a. Ipotetic vorbind, dacă o echipă merge ca ceas elvețian un campionat, dar face un meci prost la baraj, pierde calficarea. Mi se pare că este mai greu de promovat din Liga a II-a decât din Liga a III-a. Dacă rămâne acest sistem, este o loterie”, a spus Ion Lungu, care a precizat că nu a mai călcat pe stadionul Areni de trei ani.

N Nici un cuvânt despre schimbarea conducerii de pe Areni

Chiar dacă, pe rețelele de socializare, suporterii suceveni cer demisia conducerii clubului Foresta, Ion Lungu a evitat subiectul. „Nimeni nu poate să ne garanteze că, dacă îl punem pe X antrenor sau pe Y președinte, sigur promovăm. Până nu va veni un investitor privat, nu se poate face performanță doar din banii sucevenilor”, a conchis primarul Sucevei.

Foresta a ratat în acest an promovarea în Liga a II-a, după ce a pierdut în semifinalele play-off-ului, cu scorul general de 0-3, de Oțelul Galați. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …