Tuesday , April 23 2024

Foresta – UTA Arad, meciul toamnei pe stadionul Areni

Cele două formații se întâlnesc astăzi, de la ora 16.00, în play-off-ul Cupei României n “UTA este mare favorită, nu trebuie să uităm că între noi este o diferență de două divizii. Le-am transmis jucătorilor să joace fără presiune și să se bucure de fotbal”, a declarat antrenorul Dorin Goian n 35 de lei este prețul unui bilet de intrare la meciul cu UTA

Foresta este în fața celui mai important eveniment din această toamnă, echipa antrenată de Dorin Goian urmând să înfrunte astăzi, de la ora 16.00, pe stadionul Areni, prim-divizionara UTA Arad, într-un meci în care miza este calificarea în grupele Cupei României.

“Vom aborda meciul cu UTA cu cel mai bun unsprezece posibil, în funcție și de accidentările care, din păcate, nu ne-au ocolit în ultima vreme (n.r. Niga și Chika). Este clar că plecăm cu șansa a doua, UTA este mare favorită, nu trebuie să uităm că între noi este o diferență de două divizii. Vom aborda meciul cât se poate de serios și le-am transmis jucătorilor mei să joace fără presiune și să se bucure de fotbal, așa cum vor face, cu siguranță, și fanii din tribune, care vor veni în număr mare să ne susțină. Avem atât de mulți jucători tineri care n-au avut până acum șansa să își măsoare forțele cu un adversar atât de titrat, încât, dacă aș putea, le-aș oferi tuturor minute în această întâlnire. Sper să ne prezentăm cât mai bine din punct de vedere fizic la ora partidei și să dăm o replică pe măsură. Am încredere în băieții mei. Referitor la UTA, este o echipă cu o istorie importantă în spate, care a reușit să revină în primplanul fotbalului românesc, iar în ultimii ani s-a dezvoltat inclusiv la capitolul infrastructură. Din declarațiile lor, am văzut că acordă o atenție deosebită Cupei, așa că vor sosi bine montați la Suceava. În plus, vin după o experiența nefericită de anul trecut, când au fost scoși din competiție de o formație de liga a III-a”, a declarat antrenorul Forestei, Dorin Goian.

La rândul său, antrenorul grupării arădene, Ilie Poenaru, declara după tragerea la sorți: “Vrem să mergem pe două fronturi în acest sezon. Cupa României este foarte importantă, este un obiectiv de-al meu și al băieților. Respectăm Foresta Suceava, dar trebuie să avansăm în turul următor, mai ales că întâlnim o echipă de eșalon inferior. S-a văzut și în edițiile precedente, Cupa este o competiție a surprizelor și pentru asta trebuie să fim foarte atenți. Foresta este o echipă tânără și entuziastă peste care Dorin Goian și-a pus amprenta. Vom aborda meciul cu maximă seriozitate, sperând că nu se vor mai întâmpla accidentele din sezoanele precedente. Cred că s-au tras învățămintele necesare și că, încă o dată, s-a demonstrat că dacă nu ești pregătit mental la asemenea meciuri, poți fi eliminat foarte ușor. Din punct de vedere al primului unsprezece, e clar că trebuie să alcătuim două echipe competitive, pentru că în decurs de câteva zile vom avea două meciuri foarte importante, ambele în deplasare, cu distanțe foarte lungi de parcurs”.

Biletele pentru meciul cu UTA Arad costă 35 de lei și au fost scoase la vânzare încă de marți. Acestea pot fi achiziționate de la intrarea în club de lângă sediul Poliției Județene. Acolo unde se vor vinde și miercuri, între orele 10.00-14.00. De la ora 14:00 biletele vor putea fi achiziționate de la casele de bilete de la intrarea principală dinspre Primărie.

Meciul este transmis online pe platforma www.frf.tv.

Programul meciurilor din play-off:

Foresta Suceava – UTA Arad

CSM Reșița – CS Mioveni

Ripensia Timișoara – FCU Craiova

Steaua București – Chindia Târgoviște

Concordia Chiajna – Universitatea Cluj

CS Afumați – Rapid București

FC Brașov – FC Hermannstadt

CS Şelimbăr – Petrolul Ploiești

CS Ocna Mureș – CSM Slatina

CS Dumbrăvița – Politehnica Iași

CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc

Viitorul Târgu Jiu – Dinamo București

Jiul Petroșani – Oțelul Galați

Gloria Bistrița – Unirea Slobozia

șoimii Lipova – Gloria Buzău

Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare

Foresta a ajuns până în această fază a competiției după ce a eliminat pe parcurs formațiile Somuz Fălticeni și Dante Botoșani, în vreme ce UTA Arad debutează în Cupa României din postura de ocupată a locului 11 în sezonul trecut al Ligii I. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …