Thursday , March 28 2024

Foresta, târâtă într-un nou scandal

Formația suceveană este suspectată că ar fi luat bani de la UTA Arad pentru a-i încurca pe cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe în lupta pentru promovare . Sediul clubului UTA a fost percheziționat miercuri de procurorii DNA, iar oficialii arădeni au fost audiați. “Nu am primit niciun leu de la nimeni și pot să afirm chestia asta oriunde. Noi ne-am jucat corect șansa la fiecare meci. Chestia asta că noi am fi primit bani de la UTA chiar este o prostie. Dacă cineva mă va contacta oficial în sensul ăsta, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi, la modul că am mers pe datorie unde am mers și suntem și acum datori la locațiile respective”, a declarat președintele Forestei, Andrei Ciutac 

Foresta - Ciutactn


Foresta este târâtă fără voia ei într-un nou scandal. Totul a plecat de la ­des­cinderea pe care procurorii anticorupție au făcut-o miercuri la sediul clubului UTA Arad. Potrivit presei centrale, ­des­cinderea a avut loc în urma unei plângeri făcute de oficialii clubului Sepsi la adresa omologilor de la UTA, aceștia din urmă fiind suspectați că i-ar fi contactat pe conducătorii Forestei pentru a-i motiva înaintea partidei de pe Areni cu echipa din Sfântu Gheorghe, jucată pe data de 20 mai și încheiată cu scorul de 2-4. Cei de la UTA i-ar fi contactat pe oficialii de la Foresta, atunci când formația suceveană a făcut deplasarea la Mogoșoaia, pentru meciul cu CS Afumați, și în care Federația Română de Fotbal a ajutat cu cazarea Forestei la baza sportivă de lângă București.

Ciutac: “Nu am primit niciun ban de la nimeni. Pot să afirm asta oriunde”

Reacția clubului sucevean a venit de la președintele Andrei Ciutac, care afirmă răspicat că Foresta nu a primit un leu de la nimeni și că și-a apărat corect șansa de fiecare dată. Mai mult, oficialul de pe Areni a precizat că este gata, dacă este cazul, să le prezinte organelor abilitate că Foresta este datoare și acum în urma deplasării la Afumați. “Nu pot să cred. Nu am primit niciun leu de la nimeni și pot să afirm chestia asta oriunde. De patru luni de zile nu am primit niciu leu de la nimeni. Ne-am dus în deplasări vai de capul nostru, numai noi știm cum, drept dovadă că nu am putut ajunge în ultima etapă la Călărași. Noi ne-am jucat corect șansa la fiecare meci. Ne-am jucat-o și cu Brașov, ne-am apărat și la Mioveni cum am putut, ne-am jucat șansa și cu Sepsi. Cu toate echipele unde am jucat am făcut tot ce am putut. Mai mult de atât… Aceeași atitudine pe care am avut-o cu Sepsi am avut-o și cu Mioveni. Chestia asta că noi am fi primit bani de la UTA chiar este o prostie. Dacă cineva mă va contacta oficial în sensul ăsta, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi, la modul că am mers pe datorie unde am mers și suntem și acum datori la locațiile respective. Dacă am fi primit niște bani, ne-am fi plătit datoriile”, a declarat președintele Forestei pentru siteul Liga2.ro.

UTA: “Sperăm într-o urgentare a anchetei, iar concluziile să exonereze clubul nostru de orice implicare în eventuale jocuri de culise care vizează această partidă”

La rândul lor, conducătorii clubului UTA au emis miercuri seară un comunicat în care sunt confirmă că sunt urmăriți pentru o presupusă implicare a lor în meciul dintre Foresta și Sepsi OSK. “În această dimineață (n.r miercuri dimineață) clubul nostru a fost vizat de o anchetă a DGA cu privire la o presupusă implicare a noastră în meciul dintre ACS Foresta Suceava și ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din cadrul campionatului recent încheiat. Cu deschiderea firească a unui club care are la bază onestitate și fair play, ne-am pus la dispoziția organelor de anchetă atât din punct de vedere al declarațiilor cât și al documentelor. Sperăm într-o urgentare a anchetei, iar concluziile să e­xonereze clubul nostru de orice implicare în eventuale jocuri de culise care vizează această partidă. Menționăm că nu s-a luat nici o măsură împotriva vreunei persoane din club. Dorim să-i asigurăm pe suporterii noștri că ne-am apărat întotdeauna șansele doar pe teren și ne exprimăm speranța că și adversarii noștri au făcut la fel. În aceste momente suntem preocupați exclusiv de pregătirea noului sezon. Nu dăm niciodată înapoi!” se arată în comunicatul emis de clubul arădean.

Oficialii de la Sepsi: “Nu ne ocupăm cu așa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe”

Pe de altă parte, oficialii celor de la Sepsi neagă că ei ar fi declanșat această anchetă care o vizează pe UTA. “De ce să facem noi plângere? Noi nu avem de unde să știm că i-a motivat. Cei de la Foresta, am înțeles, și a declarat patronul nostru (n.r. – Dioszegi) că înainte cu o săptămână nu aveau bani nici de apă plată și exact în săptămâna următoare au intrat în cantonament de joi (n.r. – înaintea meciului cu Sepsi). Am presupus asta, dar nu știm sigur. Doar am presupus. Nu ne stă în caracter să facem așa ceva. Noi am jucat totul pe teren. Asta a vrut și cel de sus, să fim noi pe locul 2, fiindcă noi am meritat, am jucat totul pe teren. În rest, culisele, tot ce se vorbește pe la colțuri, nu avem nicio treabă cu nimeni. Pot să îți confirm că nu este nimic adevărat și nici nu ne ocupăm cu așa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe. Nu avem motive, plus că nu poți să iei de undeva informația asta. Până nu prinzi pe cineva cu mâța în sac, nu ai de unde să știi că s-a întâmplat 100 la sută. Noi am presupus. Ce a făcut UTA și nu știu ce probleme are, asta e ograda lor și trebuie să vadă ce au înăuntru”, a declarat managerul clubului Sepsi, Janos Bokor. Sepsi Sfântu Gheorghe și UTA Arad s-au luptat până în penultima etapă a sezonului trecut pentru locul secund în Liga a II-a, care asigura promovarea. Gruparea covăsneană a făcut pasul decis spre Liga I după ce s-a impus pe 20 mai, pe stadionul Areni, în fața Forestei, cu scorul de 4-2. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …