Friday , April 19 2024

Foresta și Bucovina Rădăuți se înfruntă astăzi în Cupa României

Eliminatoriu, meciul este programat astăzi, de la ora 17.30, pe stadionul Areni și contează pentru Turul III al competiției. “Rădăuțenii pornesc cu prima șansă pentru că au echipa mai omogenă, dar sperăm să scoatem maximum, adică să ne calificăm mai departe”, a declarat antrenorul Forestei, Vespazian Colban. “Nu va mai semăna cu meciurile directe din sezonul trecut, pentru că Foresta s-a întărit cu jucători de valoare în pauza de vară. Va fi mult mai greu, dar vom încerca să ne calificăm”, a declarat antrenorul Bucovinei, Dorin Goian 

Primul derby sucevean din sezonul 2019/2020 se joacă în Cupa României. Protagonistele lui vor fi Foresta și Buco­vina Rădăuți, care se vor înfrunta astăzi, cu începere de la ora 17.30, pe stadionul Areni, într-un meci eliminatoriu contând pentru Turul al III-lea al competiției.

Vespazian Colban consideră că forma­ția rădăuțeană pornește cu prima șansă la calificare prin prisma omogenității lotului. “Sper să scoatem maxim din acest meci, adică să ne calificăm mai departe. Chiar dacă numeric nu stăm foarte bine din cauza accidentărilor, conducerea clubului își dorește să luptăm pe ambele fronturi: campionat și cupă. Rădăuțenii pornesc cu prima șansă pentru că au echipa mai omogenă, dar fiind un derby județean, cu ambiții mari din ambele părți, mă aștept la un meci echilibrat, în care prospețimea jucătorilor cred că va face până la urmă diferența. Sper să iasă un joc frumos, în care fiecare să-și vadă de fotbal, nu să-l transformăm într-un război. Presupun că o să vină mai mulți spectatori decât la meciul de campionat și vor veni din ce în ce mai mulți atât timp cât vom avea rezultate și echipa va fi în obiectiv. Altfel, îi vom pierde”, a declarat antrenorul Forestei, care nu poate miza astăzi pe Rigoni și Avrămia, nere­făcuți după accidentări.

Echipa rădăuțeană a fost o adevărată “piază rea” pentru Foresta în sezonul trecut, când i-a bătut pe “galben-verzi” pe unde i-a prins. De trei ori. Acum, prin prisma transferurilor făcute pe Areni, antrenorul Dorin Goian consideră că lucrurile vor sta altfel. “Sunt în fața unui meci ca oricare altul, pe care îl vom trata cât se poate de serios. Nu va mai semăna însă cu meciurile directe din sezonul trecut, pentru că Foresta s-a întărit cu jucători de valoare în pauza de vară. Va fi mult mai greu, dar vom încerca să ne calificăm. Sper să avem parte de un joc frumos, mai ales că mă aștept să fie foarte mulți suceveni în tribune, iar la final cel mai bun să se califice”, a declarat antrenorul Bucovinei Rădăuți.

Bucovina vine cu un singur portar pe Areni

Dorin Goian vine cu un singur portar pe Areni, după ce Ionuț Puianu s-a accidentat grav la genunchi în prima etapă de campionat. “Preferam să pierdem la Huși, dar să-l avem apt pe Puianu, pentru care, la prima vedere, anul pare încheiat din cauza acelei accidentări. Suntem în căutarea unui portar, dar va fi foarte greu să găsim unul de valoarea lui Puianu. Venim cu un singur portar la Suceava, urmând să vedem în ziua meciului cine va avea nebunia necesară să-și ia mănușile în cazul în care se întâmplă ceva cu Zvoronciuc”, a recunoscut Goian.

Jocul va fi arbitrat de o brigadă formată din centralul gălățean Dorin Burloiu, asistat de un alt gălățean, Daniel Vlase, și de brăileanul Răzvan Negoiță.

Prețul unui bilet de intrare la meciul de astăzi dintre Foresta și Bucovina Ră­dăuți va fi de 5 lei, a anunțat conducerea de pe Areni.

Turul III al Cupei României progra­mează în total 27 de meciuri, care se vor disputa într-o singură manșă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, vor urma încă două reprize de prelungiri, iar, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.

Programul complet al Turului III:

Minaur Baia Mare – ACS Comuna Recea

Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți

Unirea Mircești – Aerostar Bacău

Ceahlăul Piatra Neamț – FK Miercurea Ciuc

CSM Focșani – Oțelul Galați

KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Cetate Râșnov

Metalul Buzău – Gloria Buzău

CS Făurei – Dacia Unirea Brăila

Victoria Cumpăna – Farul Constanța

Flacăra Moreni – Progresul Spartac

Steaua Bucureștin – CS Balotești

SC Popești-Leordeni – CS Afumați

CS Tunari – Unirea Slobozia

Rapid – Daco-Getica București

CSM Alexandria – Turris-Oltul Turnu Măgurele

Vedița Colonești – ACS Filiași

U Craiova – Viitorul Târgu Jiu

Flacăra Horezu – Pandurii Târgu Jiu

Inter Petrila – CSM Reșița

Voința Lupac – Ripensia Timișoara

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – ACS Poli Timișoara

Şoimii Lipova – UTA Arad

Crișul Chișineu-Criș – Gloria

Lunca-Teuz Cermei

Măgura Cisnădie – Industria Galda

CSC Sânmartin – Luceafărul Oradea

Unirea Dej – Sănătatea Cluj

Unirea Ungheni – Avântul Reghin

Turul IV al Cupei României, acolo unde județul Suceava va avea cu siguranță o reprezentantă, este programat pe 10-12 septembrie, și va aduna la start 36 de echipe, 27 calificate din Turul II, plus divizionarele secunde Dunărea Călărași, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Sportul Snagov, FC Argeș Pitești, CS Mio­veni, Metaloglobus București și ASU Poli Timișoara. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …