Friday , April 19 2024

Foresta și-a sistat toate antrenamentele până luni

“Trebuie să tratăm această situație cu maximă seriorizate și să respectăm deciziile care vin de sus. Ne vom subordona ca niște oameni civilizați și responsabili. N-are rost să discutăm despre fotbal acum, când prioritară este sănătatea tuturor”, a spus antrenorul Petre Grigoraș

Petre Grigoraș a decis să ­a­nuleze până luni antrenamentele Forestei, în contextul în care FRF a suspendat toate competițiile fotbalistice de pe teritoriul României până pe 31 martie. “Galben-verzii” urmau să joace astăzi, pe stadionul Areni, contra grupării KSE Târgu Secuiesc.

“E o situație nemaiîntâlnită ­deo­camdată în niciun campionat. O să aflăm în zilele următoare dacă putem face măcar antrenamente. Altfel, ne-am pregătit două luni de zile degeaba. Dacă stăm două săptămâni, ar trebui să o luăm practic de la zero. Trebuie să tratăm această situație cu maximă seriorizate și să respectăm deciziile care vin de sus. Ne vom subordona ca niște oameni civilizați și responsabili”, a spus antrenorul Forestei, după decizia Federației Române de Fotbal.

Întrebat în glumă, șeful băncii tehnice de pe Areni a adăugat că ar fi preferat ca meciurile de Liga a III-a să se fi suspendat încă de săptămâna trecută, înainte ca Foresta să piardă în prima etapă a returului la Liești. “E o glumă amară, dar ar fi fost mai bine pentru noi ca această decizie să vină cu o săptămână mai devreme. Nu ne-a convenit înfrângerea de la Liești. A fost o lovitură dură la care nu ne-am așteptat nici în cele mai negre vise, dar trebuie să ținem capul sus. Deocamdată s-a luat o decizie de amânare a campionatului până pe 31 martie, dar să sperăm că lucrurile nu vor scăpa de sub control, iar toată această ­ne­bunie începută în 2020 să ia sfârșit într-un mod benefic. N-are rost să mai discutăm despre fotbal acum, când prioritară este sănătatea tuturor”, a adăugat antrenorul Petre Grigoraș.

Decizia de ieri a FRF afectează șase meciuri pe care cele trei echipe sucevene le au programate în luna martie, este vorba de partidele: Foresta – KSE Târgu Secu­iesc (13 martie), Şomuz Fălticeni – Aerostar Bacău (14 martie), Bucovina Rădăuți – Şomuz Fălticeni (20 martie), Foresta – Ştiința Miroslava (28 martie), Bucovina Rădăuți – Aerostar Bacău (28 martie) și Şomuz Fălticeni – Sporting Liești (28 martie). (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …