Thursday , March 28 2024

Foresta și-a reluat antrenamentele cu jucătorii testați negativ la coronavirus

“Orice jucător nou care se va alătura lotului nu va fi primit la antrenamente până nu va fi testat în prealabil”, a precizat președintele Andrei Ciutac. Dorin Goian mai are 12 jucători la antrenamente, după ce alți patru sunt izolați la domiciliu. Antrenorul Forestei este sceptic că noul sezon al Ligii a III-a va începe la sfârșitul lunii august 

Foresta suflă și-n iaurt după ce s-a trezit săptămâna trecută cu patru jucători infestați cu coronavirus. Conform ­preșe­dintelui Andrei Ciutac, niciun jucător nou nu va fi primit la antrenamente fără să-și facă în prealabil testul COVID-19. “Deocamdată, am primit acordul Direcției de Sănatate ­Pu­blică să reluam antrenamentele începând de luni după-amiază cu jucătorii care au fost testați negativ. Suntem în discuții și cu alții pentru întărirea lotului, dar orice jucător nou care se va alătura grupului nu fi primit la antrenamentele până nu va fi testat pentru coronavirus”, a declarat Andrei Ciutac, care a precizat că întreg lotul Forestei va fi retestat pe 9 august.

La prima serie de teste, efectuate săptămâna trecută, patru jucători din lotul Forestei, au fost testați pozitiv, este vorba de Ruben Sumanariu, Andrei Săhlean, Cosmin Rotaru și Eugeniu Celeadnic. Chiar dacă erau asimptomatici, conform normelor în vigoare, aceștia au stat internați în spital 48 de ore, după care sunt nevoiți să petreacă alte 12 zile izolați la domiciliu.

Goian: “Ceea ce facem noi acum nu se poate numi pregătire”

În aceste condiții, antrenorul Dorin Goian este sceptic că noul sezon al Ligii a III-a va debuta la sfârșitul lunii august, așa cum se vehiculează. “Ceea ce facem noi acum nu se poate numi pregătire. Aceste cazuri ne-au dat programul peste cap. Aș fi vrut să putem intra în cantonament, dar avem nevoie de cel puțin 18 jucători pentru asta. Ce cantonament să faci cu 12-13 jucători!? Nu cred că vom începe ­cam­pionatul pe 29 august, așa cum se preconiza. Cu siguranță vor ieși și alte cazuri de coronavirus la iveală, în momentul în care toate echipele vor începe să se testeze. Deocamdată nu o fac de frică”, a declarat antrenorul Forestei.

“Galben-verzii” și-a reluat ieri antrenamentele în efectiv redus după o pauză de cinci zile. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …