Friday , April 19 2024

Foresta și-a mai adăugat trei puncte în cont, de la Comisia de Disciplină

Forul disciplinar al FRF a omologat, cu scorul de 3-0, meciul pe care “galben-verzii” trebuiau să-l joace, în etapa a III-a a Ligii a III-a, contra Bucovinei Rădăuți. In urma acestei decizii, Foresta a urcat pe locul 2 în clasamentul seriei

E oficial! Derbyul local dintre Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți a fost omologat cu scorul de 3-0 în favoarea grupării de pe Areni.

Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină a FRF, în ședința de miercuri, “în temeiul art. 79 pct. 9 coroborat cu art. 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor 2020 -2021 cu aplicarea art. 34 din RD”.

Contând pentru etapa a III-a a Ligii a III-a, meciul ar fi trebuit să se dispute pe 26 septembrie, doar că rădăuțenii nu au putut juca atunci din pricina cazurilor de COVID-19 din lot. FRF a reprogramat apoi jocul pentru data de 28 octombrie, numai că, între timp a venit rândul Forestei să se confrunte cu cazuri COVID-19 în lot.

În condițiile în care, Comitetul Executiv a decis ca un meci de campionat nu poate fi amânat de două ori, conform Principiilor de desfășurare a competițiilor, echipa care a provocat reprogramarea meciului, în speță Bucovina Rădăuți, va pierde meciul respectiv cu 0-3.

În urma deciziei de miercuri, Foresta a urcat pe locul 2 în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, depășind-o pe Bucovina Rădăuți la golaveraj.

În aceiași sedință, Comisia de Disciplină a anunțat și sancțiunile date celor trei jucători care au primit cartonașe roșii în meciul dintre Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni.

Cel mai aspru a fost pedepsit Eduard Julei (Şomuz), care a primit șase etape de suspendare și o amendă de 1.020 de lei. Christ Afalma (Şomuz) a încasat două etape și o amendă de 1.000 de lei, în timp ce Ionel Stoian (Bucovina) a primit o penalitate de 160 de lei și o etapă de suspendare, pe care a ispășit-o deja la Huși.

Totodată, ambele cluburi au fost amendate cu câte 230 de lei. (Dănuț CHIDOVEȚ)

secretarasite

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …