Tuesday , January 31 2023

Foresta și-a mai adăugat trei puncte în cont, de la Comisia de Disciplină

Forul disciplinar al FRF a omologat, cu scorul de 3-0, meciul pe care “galben-verzii” trebuiau să-l joace, în etapa a III-a a Ligii a III-a, contra Bucovinei Rădăuți. In urma acestei decizii, Foresta a urcat pe locul 2 în clasamentul seriei

E oficial! Derbyul local dintre Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți a fost omologat cu scorul de 3-0 în favoarea grupării de pe Areni.

Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină a FRF, în ședința de miercuri, “în temeiul art. 79 pct. 9 coroborat cu art. 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor 2020 -2021 cu aplicarea art. 34 din RD”.

Contând pentru etapa a III-a a Ligii a III-a, meciul ar fi trebuit să se dispute pe 26 septembrie, doar că rădăuțenii nu au putut juca atunci din pricina cazurilor de COVID-19 din lot. FRF a reprogramat apoi jocul pentru data de 28 octombrie, numai că, între timp a venit rândul Forestei să se confrunte cu cazuri COVID-19 în lot.

În condițiile în care, Comitetul Executiv a decis ca un meci de campionat nu poate fi amânat de două ori, conform Principiilor de desfășurare a competițiilor, echipa care a provocat reprogramarea meciului, în speță Bucovina Rădăuți, va pierde meciul respectiv cu 0-3.

În urma deciziei de miercuri, Foresta a urcat pe locul 2 în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, depășind-o pe Bucovina Rădăuți la golaveraj.

În aceiași sedință, Comisia de Disciplină a anunțat și sancțiunile date celor trei jucători care au primit cartonașe roșii în meciul dintre Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni.

Cel mai aspru a fost pedepsit Eduard Julei (Şomuz), care a primit șase etape de suspendare și o amendă de 1.020 de lei. Christ Afalma (Şomuz) a încasat două etape și o amendă de 1.000 de lei, în timp ce Ionel Stoian (Bucovina) a primit o penalitate de 160 de lei și o etapă de suspendare, pe care a ispășit-o deja la Huși.

Totodată, ambele cluburi au fost amendate cu câte 230 de lei. (Dănuț CHIDOVEȚ)

secretarasite

Vezi si

Şomuz Fălticeni s-a reunit sub comanda noului antrenor Daniel Stoica

26 de jucători au luat parte la prima ședință de pregătire din acest an Şomuz …