Thursday , April 25 2024

Foresta și-a asigurat prezența în play-off după victoria cu Bucovina Rădăuți

“Galben-verzii” au câștigat derbyul local, disputat sâmbătă, pe Areni, cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Netbai, Martin și Makongo. Intr-un alt meci al ultimei etape programată în acest an în Liga a III-a, Şomuz Fălticeni a remizat pe terenul Ştiinței Miroslava, scor 1-1

Foresta și-a asigurat prezența în play-off, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața Bucovinei Rădăuți, cu scorul de 3-0, într-un meci din cadrul etapei a XV-a, ultima programată în acest an în Liga a III-a.

Udeanu și-a salvat în două rânduri echipa de la gol în debutul jocului, dar nu a mai putut interveni în minutul 13, când Netbai a deschis scorul cu un lob din 16 metri, după assistul lui Samson.

Scăpată fără un nou gol primit la degajarea greșită a lui Mateciuc, gruparea rădăuțeană putea restabili egalitatea pe finalul primei reprize, când Stoian și Sumanariu au ratat două ocazii bune la poarta gazdelor.

Echipa antrenată de Ionuț Moșteanu și-a dublat avantajul în minutul 56, prin Martin, care bine servit pe culoar de Chika, a înscris cu un șut la colțul lung.

“Galben-verzii” au închis tabela în minutul 77, prin Makongo, care a marcat cu capul, de lângă prima bară, în aplauzele celor câtorva sute de spectatori prezenți sâmbătă pe Areni.

Foresta – Bucovina Rădăuți s-a terminat 3-0 și cele două formații sucevene iernează pe locuri de play-off în ierarhia seriei întâi a Ligii a III-a.

Foresta: C. Mihăescu – Cimbru, Makongo, Botezatu, Arnold, Netbai, I. Marian, Chelari, Samson, Martin, Chika. Antrenor: Ionuț Moșteanu. Au mai intrat: Olowaseun, I. Mihăescu, Hostiuc, Popovici și Crap.

Bucovina: Udeanu – Şpac, Mateciuc, Sumanariu, Coajă, Forizs, Săhlean, Ungurianu, Stroe, C. Coroamă, Stoian. Antrenor: Ionuț Plămadă. Au mai intrat: Dumea, Căruță, Florescu și E. Coroamă.

 Şomuz Fălticeni a încheiat anul pe locul 5

Şomuz Fălticeni a rămas în calcule pentru un loc de play-off la finalul sezonului regular al Ligii a III-a, după ce a remizat sâmbătă, pe terenul celor de la Ştiința Miroslava, scor 1-1, într-un alt meci din cadrul etapei a XV-a.

Fără victorie de jumătatea lunii octombrie, echipa antrenată de Iulian Ionesi a deschis scorul pe stadionul din Uricani, în minutul 54, prin Alecsandru, care a transformat un penalty obținut de Robert Ciobanu.

Chiar dacă a evoluat pe final cu un jucător în plus pe teren, formația fălticeneană s-a întors acasă cu un singur punct, gazdele egalând în minutul 84, când Asofiei a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri ușor acordată de centralul Andrei Baciu.

S-a terminat 1-1, iar Şomuz încheie anul pe locul 5 în clasamentul seriei, la un singur punct de zona play-off.

Şomuz: Malac – Alecsandru, Chirilescu, Vitu, Antonesei, Cîrstean, Bejenar, Dănilă, E. Ciobanu, Gomes, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi.

 Rezultatele etapei a XV-a:

CSM Bacău – Ceahlăul Piatra Neamț: 1-0

Dante Botoșani – Sporting Vaslui: 0-3

Hușana Huși – CSM Pașcani: 3-0

Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți: 3-0

Ştiința Miroslava – Şomuz Fălticeni: 1-1.

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …