Friday , April 19 2024

Foresta se bate astăzi pentru un loc în șaisprezecimile Cupei României

“Galben-verzii” înfruntă astăzi, de la ora 16.30, pe stadionul Areni, formația Aerostar Bacău, într-un meci eliminatoriu contând pentru Turul IV al competiției. “Vom încerca să folosim o echipă care să ne aducă calificarea mai departe. Asta ne dorim”, a precizat antrenorul Petre Grigoraș 

Foresta are șansa de a aduce o echipă de Liga I la Suceava, după trei ani de la meciul cu Steaua. Pentru asta, trupa lui Petre Grigoraș trebuie să treacă de Aerostar Bacău, formație pe care o înfruntă astăzi, de la orele 16.30, pe stadionul Areni, în Turul IV al Cupei României.

Chiar dacă prioritar este campionatul, antrenorul “galben-verzilor” a anunțat că va alinia o formulă de start care să-i aducă Forestei calificarea în șaisprezecimile Cupei. “Este o altă competiție și nu știu cât de obișnuiți sunt jucătorii să evolueze din trei în trei zile. E foarte greu, dar vom încerca să folosim o echipă care să ne aducă calificarea mai departe. Asta ne dorim, este clar, dar obiectivul principal rămâne promovarea. Așteptăm suporterii să vină în număr cât mai mare și marți. Cred că ora de start a meciului este accesibilă. Ar fi o bucurie pentru jucători și pentru mine personal”, a declarat Petre Grigoraș.

Turul IV al Cupei României programează în total 18 de meciuri, care se vor disputa într-o singură manșă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, vor urma încă două reprize de prelungiri, iar, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.

Foresta s-a calificat în Turul IV al Cupei României după ce a trecut în faza precedentă a competiției, de Bucovina Rădăuți, cu scorul de 3-0. De partea cealaltă, Aerostar Bacău a eliminat în turul anterior, după loviturile de departajare, divizionara a patra ieșeană Unirea Mircești.

Programul complet al Turului IV:

Astăzi:

Sănătatea Cluj – ACS Comuna Recea

Crișul Chișineu Criș – UTA Arad

CS Ghiroda și Giarmata Vii – Ripensia Timișoara

Vedița Colonești – “U” Craiova

Flacăra Moreni – CS Mioveni

SC Popești-Leordeni – Turris Turnu Măgurele

Foresta Suceava – Aerostar Bacău

Mâine:

CS Sânmartin – Universitatea Cluj

Industria Galda – Avântul Reghin

CSM Reșița – ASU Politehnica Timișoara

Flacăra Horezu – FC Argeș Pitești

Olimpic Cetate Râșnov – FK Miercurea Ciuc

Sportul Snagov – Petrolul Ploiești

CS Tunari – Metaloglobus București

Steaua București – Concordia Chiaj­na

Rapid București – Dunărea Călărași

CS Făurei – Farul Constanța

Metalul Buzău – CSM Focșani

În faza șaisprezecimilor de finală din Cupa României, programată între 24 și 26 septembrie, participă cele 18 echipe calificate din Turul IV, plus cele 14 formații din Liga I. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …