Thursday , March 28 2024

Foresta s-a impus la limită în derbyul local cu Şomuz

„Galben-verzii” au obținut prima victorie din acest an, după ce au câștigat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața fălticenenilor, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Marius Filip, la jumătatea primei reprize

S-a făcut primăvară și pe Areni. A adus-o Marius Filip, marcatorul unicului gol prin care Foresta s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, în fața celor de la Şomuz Fălticeni, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii a III-a.

Cele două formații s-au rezumat la câteva șuturi slabe în debutul meciului, execuțiile lui Cerlincă, respectiv Tchassem fiind reținute fără probleme de portarii adverși.

Foresta a înscris unicul gol în minutul 24, când Martin a pus o contră în careul advers la o încercare de degajare a lui Toukam, mingea a ricoșat la Filip, iar mijlocașul gazdelor a împins-o în plasă.

Şomuz a ieșit mai mult la joc în repriza secundă, iar cea mai mare ocazie de a egala a venit în minutul 60, când Săhlean a nimerit vinclu cu un șut de la 20 de metri.

Terzic putea aduce liniștea în tabăra „galben-verzilor” în minutul 80, dar mingea trimisă cu capul, din plonjon, de mijlocașul sârb, nu a prins cadrul porții fălticenene.

Pe contre, oaspeții au avut o ultimă șansă de gol în minutul 84, când Gal a respins mingea cu piciorul la un șut de la 14 metri.

Foresta – Şomuz s-a terminat 1-0, iar trupa antrenată de Ivan Gvozdenovic revine pe locurile de play-off, la egalitate de puncte cu Ştiința Miroslava și Bucovina Rădăuți.

Foresta: Gal – Fărcășan, Celeadnic, Mateciuc, Drugă, Terzic, Postică, Zouaoui, Cerlincă, Filip, Martin. Au mai intrat: Stănescu, Vultur, Knezevic și Novacek.

Şomuz: Chindriș – Chiseliță, Forizs, Toukam, Njindja, Polifron, Săhlean, Camara, Tănăsoiu, Ricciulli, Tchassem. Au mai intrat: Netbai, Nistor și Dohotariu.

Rezultatele etapei a XIII-a:

Ceahlăul – Dante Botoșani: 2-1

Ştiința Miroslava – Bucovina Rădăuți: 2-1

Foresta Suceava – Şomuz Fălticeni: 1-0

CSM Pașcani – Hușana Huși: 2-1

Sporting Vaslui – Bradu Borca: 1-1

În runda viitoare, Foresta are o deplasare complicată la Huși, în vreme ce Şomuz va primi vizita liderului Ştiința Miroslava.

La finalul sezonului, primele două clasate se vor califica în semifinalele play-off-ului de promovare în Liga a II-a. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …