Friday , March 29 2024

Foresta n-a convins în primul amical al iernii

Echipa antrenată de Petre Grigoraș a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul de verificare disputat sâmbătă, pe stadionul din Ițcani, în compania divizionarei a patra Juniorul Suceava. “Galben-verzii” au deschis scorul dintr-un penalty transformat de Stănescu, gazdele egalând la ultima fază a jocului prin tânărul Hreceniuc. Opt jucători noi a văzut la lucru conducerea de pe Areni cu ocazia acestui prim amical 

Foresta n-a convins în primul amical din această iarnă, echipa antrenată de Petre ­Gri­goraș terminând la ­ega­litate, scor 1-1, meciul disputat sâmbătă, pe stadionul din Ițcani, în fața Juniorului Suceava.

“Galben-verzii” au deschis scorul în minutul 72, dintr-un penalty transformat de Stănescu, gazdele egalând la ultima fază a meciului, când tânărul Vlad Hreceniuc l-a păcălit pe Bîlbă cu un șut cu pâmântul.

Cu această ocazie, Petre ­Gri­goraș a văzut la treabă și opt jucători aduși la Foresta în pauza de iarnă: portarii Haralambie Mociu (Ripensia Timișoara) și Sebastian Bîlbă (Ozana Târgu Neamț), fundașii Bogdan Balint (Politehnica Iași) și Simon Mandiuc (Juniorul Suceava) și mijlocașii Florin Burghele (Universitatea Cluj), Sebastian Nechita (Juniorul Suceava), Cătălin Tacu (Progresul Frătăuții Vechi) și Gabi Ciotu. Augustin Cărbune nu a intrat deloc, Robert Grumezescu este învoit, iar Alexandru Marin a absentat din cauza unei entorse.

Foresta: Mociu – Sumanariu, Mateciuc, Celeadnic, Drugă – Stănescu, Rigoni – Cerlincă, Căinari, Burghele – Martin. In repriza secundă au mai intrat: Bîlbă – Mandiuc, S. Nechita, Balint, Pipoș, Tacu și Ciotu.

Petre Grigoraș așteaptă întăriri înainte de plecarea în cantonament. “Stim ce avem de făcut. Nu ne grăbim să facem transferuri doar să fim la număr. Problema este în privința juniorilor, unde, față de turul campionatului, am pierdut trei jucători care se integraseră destul de bine în echipă. Acum suntem în căutare de înlocuitori. Cu siguranță, săptămâna viitoare ne vom completa lotul cu câțiva jucători ­va­loroși”, a declarat antrenorul Forestei după primul test disputat în această iarnă.

“A fost un meci bun, în care am folosit în mare un lot pe care îl folosim și la juniori republicani, cu mulți jucători tineri, cu care sperăm să disputăm finala Cupei României, iar în campionat să terminăm acolo în față”, a spus ma­nagerul clubului Juniorul Suceava, Bogdan Pantea.

Foresta va continua pregătirea în localitate până lunea viitoare, când va pleca într-un cantonament de zece zile la Câmpulung Moldovenesc. La revenirea acasă, “galben-verzii” au programate alte patru meciuri amicale cu Bucovina Rădăuți (14 februarie), Stiința Miroslava (22 și 28 februarie) și Ceahlăul Piatra Neamț (25 februarie).

Clasată pe locul 2 în seriei întâi a Ligii a III-a, la patru puncte în urma liderului Aerostar, Foresta va începe returul pe 7 martie, în deplasare, contra gălățenilor de la Sporting Liești. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …