Wednesday , October 4 2023

Foresta este pregătită pentru manșa tur a finalei barajului de promovare în Liga  a II-a

“Echipa mai pragmatică, echipa care va greși mai puțin, care va avea sclipiri în anumite momente ale jocului va avea câștig de cauză. Va conta puțin și norocul, dar și aportul și încurajările publicului”, a declarat antrenorul Dorin Goian înaintea meciului tur cu Ceahlăului, programat sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul Areni

Două meciuri. Atât o despart pe Foresta de dezideratul de a readuce fotbalul sucevean în Liga a II-a după cinci ani de anonimat. Adversară în finala barajului pentru promovare îi va fi Ceahlăul, echipă pe care o va întâlni în dublă manșă, sâmbătă, de la ora 18.00, pe Areni, iar miercuri, la Piatra Neamț.

Neînvinși în fața grupării nemțene în cele cinci meciuri directe disputate în sezonul regulat și în play-off, “galben-verzii” au prefațat manșa tur, joi, într-o conferință de presă.

“Nu va fi o dublă ușoară, ci una echilibrată. Cu siguranță, echipa mai pragmatică, echipa care va greși mai puțin, care va avea sclipiri în anumite momente ale jocului va avea câștig de cauză. Va conta puțin și norocul. Una peste alta, consider că plecăm cu șanse egale, de 50-50%. Sperăm totuși ca la finalul celor două jocuri, noi să fim echipa bucuroasă, echipa care promovează în Liga a II-a. Concentrarea și motivația vor fi foarte mari în rândul jucătorilor și de-o parte, și de alta. Vom vedea la ora jocului care va fi echipa mai dârză, mai inspirată”, a declarat antrenorul Dorin Goian.

Şeful băncii tehnice de pe Areni a adăugat: “Ceahlăul este echipa mai experimentată, care, din punct de vedere tehnic, are un plus de calitate peste noi. Are câțiva jucători foarte, foarte buni, care pot face diferența în orice moment, mai ales de la mijloc în sus, dar noi cred că am compensat cu alte lucruri în duelurile contra celor de la Piatra. Sperăm să o facem din nou și, de ce nu, să rămânem neînvinși în acest sezon în fața celor de la Ceahlăul”.

Conducerea Forestei a tipărit 3.500 de bilete pentru meciul de sâmbătă de pe Areni. “La returul semifinalei cu Râmnicu Sărat, a fost o atmosferă frumoasă. Sunt bucuros că a venit lumea la stadion, măcar acum, în ceasul al 12-lea, la baraj. Cu siguranță vor conta aportul și încurajările publicului. Sperăm să nu fie o presiune prea mare pe jucătorii noștri, pentru că avem o echipă tânără. În afară de Căinari, Netbai și Niga, care s-au mai întânit cu stadioane pline, în rest, ceilalți jucători, fiind sub 22 de ani, nu știu cum vor răspunde. Eu sper că pozitiv”, a mai spus Goian.

Antrenorul “galben-verzilor” se confruntă cu trei probleme de lot, este vorba de Makongo, Tănase și Chika, toți trei accidentați. “Sunt sigur că toți jucătorii care vor intra pe teren din primul minut sau pe parcurs vor da totul pentru echipă. Sperăm ca ora jocului să ne prindă în cea mai bună formă, să facem un joc bun. Avem nevoie de două jocuri bune spre foarte bune, dacă nu perfecte, împotriva celor de la Piatra Neamț pentru a promova”, a conchis Goian.

“Va fi un meci cu o încărcătură mai mare decât precedentele, dar avem ambițiile noastre și cred că o să câștigăm”, a afirmat atacantul Robert Martin.

La rândul lui, mijlocașul Marian Ilie a spus: “Am doar emoții pozitive înainte acestei duble cu Ceahlăul, pentru că anul trecut am întâlnit adversari mult mai puternici la baraj”.

Foresta (echipa probabilă): Niga – Grosu, Cană, Cimbru, Nițu – Samson, M. Ilie – Netbai, Căinari, Filip – Martin.

Bookmakerii o văd favorită pe Foresta în meciul de sâmbătă, “galben-verzii” având o cotă de 2.00 la victorie. De partea cealaltă, un succes al Ceahlăului pe Areni este cotat cu 3.50, iar o eventuală remiză cu 3.20. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava și-a consolidat prima poziție în Campionatul Național U17

Grupa antrenată de Andrei Ițco a bifat a șasea victorie consecutivă: 6-1 cu LPS Iași …