Saturday , April 20 2024

Foresta este pe val în Liga a III-a. Bucovina Rădăuți a câștigat la Fălticeni cu 5-0

“Galben-verzii” au ajuns la patru victorii consecutive în campionat, după ce au câștigat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața formației Sporting Vaslui, cu scorul de 2-1. Bucovina Rădăuți a realizat scorul etapei, după ce s-a impus la Fălticeni, cu un neverosimil 5-0

Foresta este pe val în Liga a III-a. Echipa antrenată de Ionuț Moșteanu a ajuns la patru victorii consecutive în campionat, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la Sporting Vaslui, cu scorul de 2-1, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a.

“Galben-verzii” au deschis scorul încă din minutul 2, la primul atac, prin nigerianul Chika, care a deviat mingea în plasă din șase metri.

Oaspeții au reacționat la o jumătate de oră de la fluierul de start, când Vlad Mocanu l-a învins pe portarul Mihăescu cu un șut superb, de la 20 de metri, plasat la rădăcina barei.

Formația suceveană a revenit în avantaj în minutul 39, când același Chika, cel mai activ jucător al gazdelor, și-a trecut în cont dubla, după ce a reluat cu latul, de la colțul scurt, o centrare din banda dreaptă.

Gazdele puteau scăpa de emoții în minutul 74, dar R. Martin a executat în înaltul peluzei un penalty obținut de nou-intratul Trofan, iar Foresta – Sporting Vaslui s-a terminat 2-1.

Foresta: C. Mihăescu – Cimbru, I. Mihăescu, Dorobanțu, Arnold, Chelari, Samson, M. Ilie, Netbai, R. Martin, Chicka. Antrenor: Ionuț Moșteanu. Au mai intrat: Trofan, Hostiuc și Popovici.

Bucovina Rădăuți a revenit pe loc de play-off după victoria neverosimilă de la Fălticeni

Bucovina Rădăuți a revenit pe loc de play-off în clasamentul Seriei I, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, în fața gazdelor de la Şomuz Fălticeni, cu un neverosimil 5-0.

Trupa condusă de Ionuț Plămadă a deschis scorul în minutul 30, la capătul unui contraatac transformat în gol de Stoian și și-a dublat avantajul până la pauză, prin Ungurianu, cu un șut din 16 metri.

Stoian, din nou, și Forizs au majorat și mai mult diferența cu două goluri marcate în primele zece minute ale reprizei secunde, scorul final fiind stabilit în prelungirile întâlnirii de juniorul Ichim, introdus pe parcurs.

Şomuz: Puianu – Alecsandru, Vitu, Nistor, Antonesei, Cîrstean, Gomes, Bejenar, Sahru, Afkir, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi. Au mai intrat: Padovei, Dănilă, Străjeriu, Ionesi și E. Ciobanu.

Bucovina: Butnariu – Şpac, Mateciuc, Forizs, Coajă, Sumanariu, Florescu, Ungurianu, C. Coroamă, Stroe, Stoian. Antrenor: Ionuț Plămadă. Au mai intrat: Căruță, Săhlean, Ichim și Rusu.

Rezultatele etapei a XIII-a:

Dante Botoșani – Ceahlăul Piatra Neamț: 0-0

Hușana Huși – CSM Bacău: 3-0

Foresta Suceava – Sporting Vaslui: 2-1

Ştiința Miroslava – CSM Pașcani: 2-1

Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuți: 0-5.

Runda viiitoare, penultima din acest an, programează meciurile CSM Pașcani – Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți – Ştiința Miroslava și  Ceahlăul Piatra Neamț – Şomuz Fălticeni.

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …