Friday , April 19 2024

Foresta a scos un punct la ultima fază a meciului cu Ceahlăul

Cele două formații au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, In alte două jocuri din ultima etapă a turului, Şomuz Fălticeni a fost învinsă la Dorohoi, în vreme ce Bucovina Rădăuți a pierdut pe terenul celor de la CSM Bacău

Foresta a încheiat turul sezonului regular al Ligii a III-a pe loc de play-off, după ce a remizat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, scor 1-1.

“Galben-verzii” au dominat teritorial în prima repriză, dar n-au reușit să fructifice niciunul dintre numeroasele cornere avute la poarta nemțeană.

Jocul s-a animat abia în prelungiri, când centralul brașovean Octavian Ciucanu a inventat un penalty pentru Ceahlăul la o minge boxată correct de portarul Mihăescu. Jalbă a transformat cu emoții de pe punctul cu var în minutul 90^6, după care s-a iscat o îmbrânceală generală la marginea terenului.

La reluarea jocului, în minutul 90^10, la ultima fază, Foresta a obținut un corner din care Makongo a egalat cu o reluare din șase metri.

Foresta: Mihăescu – Dorobanțu, Botezatu, Makongo, Arnord, Netbai, Marian, Chelari, Hostiuc, Atouba, Martin. Antrenor: Ionuț Moșteanu.

Şomuz și Bucovina au pierdut în prelungiri

Şomuz Fălticeni a suferit a doua înfrângere stagională în Liga a III-a, după ce a pierdut sâmbătă, pe stadionul din Dorohoi, în fața celor de la Dante Botoșani, cu scorul de 1-2, într-un meci din cadrul ultimei etape a turului sezonului regular.

Lideră autoritară în clasamentul seriei întâi, gruparea botoșăneană a deschis scorul în minutul 44, prin Codău, care a înscris din interiorul careului după lovitură liberă executată repede de către gazdele.

Trupa antrenată de Iulian Ionesi a egalat la cinci minute după pauză, prin Robert Ciobanu, care a marcat cu o lovitură plasată de cap, după un corner executat de Alecsandru.

Şomuz a plecat însă fără niciun punct de la Dorohoi, Melinte reușind golul victoriei pentru Dante în minutul 90^1, într-un moment în care fălticenenii evoluau cu un jucător mai puțin după eliminarea lui Alecsandru pentru două galbene.

Şomuz: Malac – Alecsandru, Vitu, Chirilescu, Sahru, Cîrstean, Bejenar, Străjeriu, E. Ciobanu, Ionesi, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi.

Într-un alt meci al rundei a IX-a, Bucovina Rădăuți a suferit a doua înfrângere consecutivă, după ce a pierdut neașteptat, sâmbătă, pe terenul celor de la CSM Bacău, cu scorul 0-1, printr-un gol marcat de Ungureanu în minutul 90+1.

Bucovina: Udeanu – Chiseliță, Sumanariu, Mateciuc, Coajă, Dumea, Ungurianu, Forizs, Şpac, Căruță, I. Plămadă. Antrenor: Florin Cristescu.

Rezultatele etapei a IX-a:

Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț: 1-1

Hușana Huși – Ştiința Miroslava: 1-1

Dante Botoșani – Şomuz Fălticeni: 2-1

CSM Bacău – Bucovina Rădăuți: 1-0

Sporting Vaslui – CSM Pașcani: 2-0.

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ) 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …