Saturday , December 10 2022

Foresta a realizat scorul primei etape din retur: 4-0 cu FC Botoșani II

Echipa antrenată de Selim Benachour s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, prin golurile marcate de Artenie (2), Martin și debutantul Boca. “Mă bucur pentru rezultat. E o victorie importantă pentru moralul echipei”, a spus tehnicianul Forestei

Primăvara a venit la fix pe Areni. Au adus-o Artenie, Martin și Boca, jucători care au marcat golurile prin care Foresta a realizat, sâmbătă, scorul primei etape din returul Ligii a III-a: 4-0 cu FC Botoșani II.

Pe un teren greu, trupa antrenată de Selim Benachour a făcut un joc pragmatic, reuușind să deschidă scorul la jumătatea primei reprize, când Martin a fost faultat în suprafața de pedeapsă, iar Arteni a înscris de pe punctul cu var de la 11 metri, cu toată opoziția lui Anca-Trip, plecat pe minge. Conduși de pe banca tehnică de rădăuțeanul Daniel Stoica, oaspeții au avut șansa egalării în minutul 27, dar Logofătu, aflat la debutul oficial între buturile echipei sucevene, a scos balonul din vinclu la șutul lui Andronic. Pe contre, “galben-verzii” și-au dublat avantajul în minutul 37, când Mateiciuc l-a lansat excelent pe Martin, iar nouarul gazdelor a înscris cu un șut în forță din zece metri. Scenariul de la primul gol s-a repetat în minutul 41, când Martin a fost tras de mână în careu, centralul Ciprian Aelenei a indicat penalty, iar același Ionuț Artenie a transformat, stabilind scorul pauzei la 3-0.

Cu cele trei puncte asigurate, “galben-verzii” n-au mai forțat într-o repriză secundă în care ocaziile de la poarta botoșănenilor s-au putut număra pe degetele de la o mână. Căinari și Artenie nu l-au mai putut învinge pe Anca-Trip din poziții bune, iar nou-intratul Grumezescu a șutat la o palmă de bară din mijlocul careului mare. Golul patru a venit de la un debutant absolut la nivelul Ligii a III-a, este vorba de juniorul Vasile Boca, care a marcat în minutul 88, după o pasă a lui Artenie.

Foresta a început în formula: Logofătu – Ionescu, Mateciuc, Vițelaru, Onofraș – Bejenar, Vremea – Artenie, Căinari, Mateiciuc – Martin. În repriza secundă au mai intrat: Boca, Pavel, Robciuc și Grumezescu.

Benachour: “Avem capacitatea să câștigăm următoarele trei-patru meciuri”

Selim Benachour s-a declarat mulțumit de rezultat, nu și de joc. “A fost un meci dificil, pentru că în cele șase săptămâni de la startul pregătirilor nu ne-am putut antrena pe iarbă naturală. Am pierdut multe dueluri la mijlocul terenului, dar mă bucur pentru rezultat. E o victorie importantă pentru moralul echipei. Sper să continuăm pe aceiași linie și să mai urcăm în clasament. Avem capacitatea să câștigăm următoarele trei-patru meciuri”, a declarat antrenorul Forestei.

Șeful băncii tehnice de pe Areni a vorbit și despre jucătorii transferați în pauza de iarnă. “Mă bucur pentru Bejenar, Boca și Robciuc. Sunt tineri, dar sunt muncitori și că sunt dispuși să învețe. Voi face tot ce-mi stă în putință să-și îmbunătățească abilitățile. Logofătu a fost focusat pe joc și a avut două parade bune. Vițelaru și-a făcut treabă pe linia de fund, chiar dacă venea după o ușoară accidentare. Căinari nu a fost jucătorul pe care eu îl știu, dar are calități. A arătat-o în amicale. Vremea la fel. A jucat sub nivelul său, dar se mai întâmplă. Nici gazonul nu a avantajat jucătorii tehnici”, a precizat Selim Benachour.

În runda viitoare, Foresta se va deplasa sâmbătă, la Fălticeni, pentru derbyul județean cu Șomuz. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Croația învinge dramatic Brazilia la 11 metri și merge în semifinale

Primul sfert de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar s-a desfășurat între …