Wednesday , April 24 2024

Foresta a pierdut la scor de neprezentare la Satu Mare

Echipa suceveană a cedat ieri, pe terenul Olimpiei, cu scorul de 0-3, într-un meci contând pentru penultima etapă din turul Ligii a II-a. Ardelenii și-au asigurat victoria prin golurile marcate de Onicaș (‘8), Krausz (‘52) și Muntean (‘73) u a fost a șasea înfrângere consecutivă pentru Foresta, care a rămas pe locul 10 în clasament  

 Liga2. Olimpia - Foresta

Foresta este într-o criză de rezultate din care nu mai găsește cale de ieșire. Echipa suceveană a ajuns la șase înfrângeri consecutive Ligii a II-a, după ce a pierdut ieri, pe terenul Olimpiei Satu Mare, cu scorul de 0-3, într-un meci contând pentru penultima etapă din tur.

Plecată pe malul Someșului cu un lot decimat de accidentări și suspendări, trupa antrenată de Cristi Popovici a încasat gol la prima fază fixă de care au beneficiat gazdele. Silviu Pană a executat pe jos un corner de pe partea stângă, Bogdan Rusu a ratat degajarea, iar fostul stelist Mihai Onicaș a deschis scorul după ce l-a învins pe Toma Niga cu o execuție simplă din trei metri.

“Galben-verzii” nu au avut reacție, oaspeții trimițând primul șut pe spațiul porții adverse abia în minutul 20, când An­­­ca-Trip a re­ținut mingea ­fără ­pro­­­bleme la o execuție din întoarcere avută de Drugă.

Pe fondul unui joc de angajament, Foresta a avut șansa egalării în minutul 32, când sucevenii au cerut penalty la o fază în care, Căinari a întors un adversar în careu, a încercat un șut plasat, min­gea l-a lovit în mână pe Mureșan, dar centralul orădean Florin Marcu a considerat că hențul comis de fundașul gazdelor nu fost in­tenționat și astfel Olim­pia a intrat cu un avantaj minim la pauză.

Gruparea suceveană a început la fel de prost repriza secundă, Olimpia reu­șind să-și du­bleze avantajul în minutul 52, când Muntean a centrat de pe partea stângă în fața porții, iar Krausz, din câțiva metri, a reluat mingea din alunecare în plasă la o fază în care portarul Niga s-a accidentat și a trebuit inlocuit cu Hânțăscu.

Noul apărător al buturilor sucevene a fost pus repede la treabă de sătmăreni, care au trecut în două rânduri pe lângă un nou gol la șuturile trimise de Faur și Ludușan, ambele apărate de Hânțăscu.

Trupa antrenată de Bogdan Andone a modificat tabela la scor de ne­pre­zentare în minutul 74, când Faur a centrat cu exteriorul, iar Muntean a plasat mingea cu capul la colțul lung pentru 3-0. Oaspeții au avut șansa golului de onoare pe final, dar lovitura liberă executată de Semeghin a ocolit ținta, iar șutul lui Bogdan Rusu de la 20 de metri a trecut mult peste poarta lui Anca-Trip.

S-a terminat 3-0 pentru Olimpia, iar din echipa momentului, Foresta a devenit într-o singură lună “ciuca bătăilor” în Liga a II-a.

Olimpia Satu Mare: Anca-Trip – Iuhas, Duruș, Heil, Fl. Mureșan – Silviu Pană (’80 Erdei), Tudoran (’46 Ludușan), Krausz, D. Muntean (’83 Villand), Faur, Onicaș. Antrenor: Bogdan Andone.

Foresta Suceava: Niga (’56 Hân­țăscu) – D. Bălan, Al. Mutu, D. Lung, Semeghin – Dumitriu – Căinari, Dănilă (’80 Strugariu), Rz. Avram (’56 Cerlincă), Drugă – Bg, Rusu. Antrenor: Cristi Popovici.

Rezultatele etapei a XVIII-a:

Luceafărul Oradea – FC Brașov 1-2

CS Afumați – CS Mioveni 1-2

Unirea Stefănești – Chindia Târgoviște 1-1

Dunărea Călărași – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0

Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava 3-0

Juventus București – Dacia Unirea Brăila 1-0

Sepsi Sfântu Gheorghe – Metalul Reșița 3-2

Politehnica Timișoara – CS Balotești 4-1

Academica Clinceni și UTA Arad au stat.

 

In ultima rundă din tur, Foresta va primi vizita Dunării Călărași, într-un meci programat sâmbătă, de la orele 12.00, pe stadionul Areni.

 

(Dănuț CHIDOVET. FOTO: portalsm.ro)

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …