Thursday , March 28 2024

Foresta a încheiat anul cu o victorie spectaculoasă

Sâmbătă, în ultima etapă înaintea vacanței de iarnă, formația suceveană s-a impus, pe terenul celor de la ASA Târgu Mureș, cu scorul de 5-2. Echipa antrenată de Florentin Petre și-a asigurat victoria prin golurile marcate de Renquin (3), Bosânceanu și Matei. Foresta a terminat anul pe locul 17 în clasament, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 15, prin care asigură menținerea în Liga a II-a  

Liga2. Foresta (2)

Foresta a încheiat anul competițional 2017 cu o victorie spectaculoasă. Sâmbătă, în ultima etapă înaintea de vacanța de iarnă, formația antrenată de Florentin Petre a câștigat în deplasare, la Târgu Mureș, cu scorul de 5-2.

Echipa suceveană a deschis scorul pe stadionul Transil încă din minutul 7 prin tânărul Robert Bosânceanu, care a primit o pasă la marginea careului și a înscris cu un șut puternic, în dreapta portarului Moga, rămas fără reacție.

Până la jumătatea primei reprize, “galben-verzii” au mai avut două ocazii de gol, prin Matei, care a trimis peste bara transversală, și Pappoe, care nu a reușit să impingă mingea în plasă după o bâlbâială în defensiva gazdelor.

De marcat au făcut-o mureșenii, care au restabilit ­ega­litatea în minutul 28, când Sârbu l-a învins cu un șut plasat pe Began, după o pasă primită de la Robert Băjan.

Trupa lui Florentin Petre a intrat însă în avantaj la pauză, grație unui gol înscris în minutul 38 de către Renquin, care a punctat din șapte metri după o pasă venită de la Matei.

Foresta s-a desprins pentru prima oară la două goluri în minutul 53, când același Renquin a pătruns în careul gazdelor și l-a executat pe portarul Moga cu un șut plasat la care mingea a lovit bara înainte de a intra în poartă.

Pe fondul unui joc cu garda jos, ASA Târgu Mureș a redus diferența la 2-3 în minutul 73 prin același Sârbu, care și-a trecut în cont dubla după o pasă venită de la Alin Stoica.

Oaspeții au refăcut ecartul peste numai două minute, când Matei a preluat o minge în care și, deși a alunecat, a reușit să o trimită în plasă, din cădere, pentru scorul de 2-4. Tabela avea să fie închisă de Renquin, care a bifat hattrickul în ­mi­nutul 77, cu o execuție din centrul careului.

ASA Târgu Mureș – Foresta s-a terminat 2-5. Formația suceveană bifează astfel cea mai categorică victorie de la startul actualului sezon și încheie anul pe locul 17 în clasamentul Ligii a II-a, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 15, primul care asigură salvarea de la retrogradare.

ASA Târgu Mureș: Moga – Tornyai (’81 Iușan), P. Iacob, Kilyen, Băjan, Petriș, R. Iliescu, Onul (’65 Kelemen), Chirlejan (’83 Micloș), Al. Stoica, C. Sîrbu. Antrenor: Marius Popescu.

Foresta: Began – Onofraș, Diallo, Pappoe (’60 Movsisyan), Boumina – Stănescu, Acolatse (’87 Vatamaniuc) – Renquin, Bosânceanu (’82 Coroamă), Secrier – Matei. Antrenor: Florentin Petre.

Rezultatele etapei a XXI-a:clasamente lig2

CS Mioveni – Dunărea Călărași 1-3

CS Balotești – Sportul Snagov 1-0

ASA Târgu Mureș – Foresta Suceava 2-5

Dacia Unirea Brăila – Stiința Miroslava 1-4

Metaloglobus București – UTA Arad 0-0

Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare 4-1

Ripensia Timișoara – Luceafărul Oradea 4-4

FC Argeș Pitești – Politehnica Timișoara 2-0

FC Hermannstadt – CS Afumați 0-0

Chindia Târgoviște – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Campionatul Ligii a II-a se va relua pe 24 ­fe­bruarie 2018. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …