Friday , March 29 2024

Foresta a folosit un număr record de jucători în prima parte a Ligii a II-a

Nu mai puţin de 44 de jucători au îmbrăcat tricoul formaţiei sucevene în sezonul de toamnă. Foresta a folosit cei mai mulţi străini dintre echipele de Liga a II-a: 13  la număr. “Galben-verzii” au cea mai slabă apărare din campionat, dar se pot lăuda cu cel mai tânăr jucător debutant, portarul Alexandru Dohotariu (foto), titularizat la doar 15 ani Foresta - Dohotariu

Foresta a folosit un număr record de jucători în prima parte a campionatului Ligii a II-a. Conform unei statistici publicată de siteul FRF, nu mai puţin de 44 de jucători au evoluat pentru formaţia suceveană în sezonul de toamnă.

Un alt record este legat de nu­mărul “stanierilor” care au îm­brăcat tricoul grupării de pe Areni în primele 21 de runde ale acestui stagiuni, 13 la număr: Diallo (Se­negal), Masella (Italia), Pappoe (Ghana), Secrier şi Belevschi (Rep. Moldova), Renquin, Chalabi şi Belkacem (Algeria), Acolatse (Togo), Boumina (Belgia), Kimbaloula (Congo), Edgar Movsisyan (Armenia) şi Eridson (Guineea Bissau).

Foresta deţine recordul şi pentru cel mai tânăr jucător folosit în actuala ediţie de campionat, portarul sucevean Alexandru Dohotariu debutând în Liga a II-a la doar 15 ani, o lună şi 23 de zile, în meciul pierdut de “galben-verzi”, scor 0-16, în prima etapă, cu Ripensia Timişoara.

Astfel, pe lângă faptul că este echipa care a primit cele mai multe goluri într-un meci (16), Foresta are şi cea mai slabă defensivă din campionat, cu 63 de goluri încasate în primele 21 de etape, adică o medie de 3 goluri pe meci.

Foresta a marcat 23 de goluri până acum, dar doar 21 dintre ele contează în clasament, în condiţiile în care meciul de la Afumaţi, încheiat pe teren la egalitate (2-2), a fost omologat de Comisia de Disciplină cu scorul de 3-0.

Liderul marcatorilor echipei sucevene este atacantul Marius Matei, cu 8 goluri, urmat de mijlocaşul Wilhem Renquim, cu 5 goluri, Andrei Cerlincă, cu 3 goluri, Robert Bosân­ceanu, cu două goluri, Charles Acolatse, Khalid Chalabi, Cătălin Coroamă, Alessandro Masella, Vlad Stănescu şi Allan Kimbaloula, fiecare cu câte un gol.

Foresta se va reuni pe 17 ianuarie, iar patru zile mai târziu va pleca într-un cantonament montan la Poiana Negrii.  “Galben-verzii” vor reveni la Suceava la sfârsitul lunii ianuarie, după care vor pune accentul pe amicale şi pe antrenamentele tehnico-tactice. Prima etapă din acest an este programată pe 24 februarie, când Foresta va primi vizita celor de la Dacia Unirea Brăila. După prima parte a ­campiona­tului Ligii a II-a, Foresta ocupă locul 17 în clasament, cu 20 de puncte, 13 dintre acestea fiind acumulate în ultimele opt etape din 2017, de când echipă a fost preluată de Florentin Petre. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …