Saturday , February 4 2023

Foresta a câștigat primul meci disputat în acest an pe Areni

“Galben-verzii” s-au impus sâmbătă, în fața Ştiinței Miroslava, cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Chika și Celeadnic. În alte două meciuri din penultima etapă a sezonului regular, Bucovina Rădăuți a cedat în fața liderului Dante Botoșani, în vreme ce Şomuz Fălticeni a pierdut la Huși.

Foresta s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața Ştiinței Miroslava, cu scorul de 2-0, în primul meci de la revenirea sârbului Ivan Gvozdenovic la șefia băncii tehnice a grupării sucevene.

Aflați la prima apariție oficială din acest an în fața propriilor suporteri, “galben-verzii” au deschis scorul în minutul 15, prin nigerianul Chika, care a înscris din opt metri după o pasă trimisă de Dorobanțu.

Gazdele și-au securizat victoria în minutul 51, când Celeadnic, urcat în careul ieșean, a marcat cu capul, de la colțul lung, după o centrare trimisă din lovitură liberă.

Foresta: Chechiceș – Cimbru, Celeadnic, Makongo, Dorobanțu, Novac, Chelari, M. Ilie, Netbai, Merdovic, Chika. Antrenor: Ivan Gvozdenovic. Au mai intrat: Popovici, Samson și I. Mihăescu.

Bucovina Rădăuți a pierdut nemeritat cu Dante Botoșani

Bucovina Rădăuți a ratat șansa de a-și asigura și din punct de vedere matematic prezența în play-off, după ce a pierdut sâmbătă, pe stadionul “Constantin Jamaischi” din Fălticeni, în fața celor de la Dante Botoșani, cu scorul de 0-1.

Echipa antrenată de Ionuț Plămadă s-a jucat cu ocaziile în prima repriză, când Merticariu, în două rânduri, și Florescu au trecut pe lângă deschiderea scorului.

Liderul la zi al seriei întâi a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 80, prin Gorovei, la primul șut pe spațiul porții apărate de Udeanu.

Bucovina: Udeanu – Chiseliță, Mateciuc, Florescu, Coajă, Şpac, Forizs, Săhlean, Stroe, Merticariu, Stoian. Antrenor: Ionuț Plămadă. Au mai intrat: Coroamă, Parasca și Dumea.

Şomuz Fălticeni a coborât în afara zonei play-off după eșecul de la Huși

Şomuz Fălticeni a coborât în afara zonei play-off înaintea ultimei etape din sezonul regular, după ce a pierdut sâmbătă, cu scorul de 0-1, pe terenul grupării Hușana Huși.

Formația vasluiană a marcat golul victoriei în minutul 28, prin Cozma, care l-a surprins pe Ionuț Puianu cu un șut lobat din afara careului.

Şomuz Fălticeni: Puianu – Alecsandru, Vitu, Chirilescu, Antonesei, Dănilă, Cîrstean, Bejenar, Julei, E. Ciobanu, Murovanîi. Antrenor: Iulian Ionesi. Au mai intrat: Savin, Pitic și Străjeriu.

Rezultate etapei a XVII-a:

Sporting Vaslui – Ceahlăul Piatra Neamț: 0-0

CSM Bacău – CSM Pașcani: 2-2

Dante Botoșani – Bucovina Rădăuți: 1-0

Hușana Huși – Şomuz Fălticeni: 1-0

Foresta Suceava – Ştiința Miroslava: 2-0.

Ultima rundă din sezonul regular programează sâmbătă viitoare meciurile Ceahlăul – Foresta, Bucovina Rădăuți – CSM Bacău și Şomuz Fălticeni – Dante Botoșani.

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …