Friday , March 29 2024

Foresta a câștigat la scor “restanța” cu Sporting Vaslui

Trupa antrenată de sârbul Ivan Gvozdenivic s-a impus în meciul disputat ieri, pe stadionul Areni, cu scorul de 4-0. “Galben-verzii” și-au asigurat victoria în ultima jumătate a reprizei secunde prin golul lui Filip (foto) și un hattrick semnat de Marin

Foresta a obținut a patra și cea mai concludentă victorie de la startul actualului sezon al Ligii a III-a, după ce s-a impus ieri, după-amiază, pe stadionul Areni, în fața nou-promovatei Sporting Vaslui, cu scorul de 4-0, într-un joc restant din cadrul etapei a VII-a.

Aflați la primul meci pe teren propriu cu sârbul Ivan Gvozdenivic în postura de antrenor principal, “galben-verzii” își putea face jocul ușor încă din prima repriză, dar Drugă a irosit un penalty obținut de Cerlincă în minutul 20, lovitura de pedeapsă fiind parată de fostul portar al Forestei, Ionuț Ailenei.

Contrar cursului jocului, formația vasluiană putea înscrie la una dintre puținele pătrunderi în careul gazdelor, în minutul 37, când șutul din drop trimis de suceveanul Onuț a trecut razand cu bara porții apărate de Gal.

Anunțată de ocaziile avute de Cerlincă și Martin, deschiderea scorului a venit în minutul 68, când Filip a înscris din cădere după o respingere a lui Ailenei.

Trimis în teren în ultima jumătate de oră de joc, Alexandru Marin s-a dovedit arma secretă a Forestei, masivul atacant dublând avantajul gazdelor în minutul 79, după ce a înțepat o minge în careul advers, la o fază în care golul a fost validat de la margine de către tușier.

Marin avea să-și treacă în cont hattrick-ul în ultimele cinci minute ale întâlnirii. Mai întâi a înscris din pasa nou-intratului Nebtai, după un contraatac la care vasluienii au solicitat off-side, iar mai apoi a închis tabela după ce a recepționat cu noroc un balon respins în față de Ailenei.

Foresta – Sporting Vaslui s-a terminat 4-0, iar “galben-verzii” urcă pe locul 4 în clasamentul seriei întâi.

Foresta: Gal – Vișinar, Novacek, Celeadnic, Drugă – Stănescu, Sumanariu – Cerlincă, Sîncelean, Filip – Martin. Antrenor: Ivan Gvozdenovic. Au mai intrat: Nechita, Marin, Da Silva, Vitu și Netbai.

În următoarea etapă, ultima din tur, Foresta va primi sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul Areni, vizita unei alte nou-promovate, Dante Botoșani.

La finalul sezonului, primele două clasate se califică în semifinalele play-off-ului de promovare, în timp ce ultimele două vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …