Thursday , April 25 2024

Foresta a câștigat cu 10-0 în fața “lanternei roșii” a seriei

“Galben-verzii” au marcat în poarta celor de la CSM Pașcani prin Martin (3 goluri), Cerlincă (3), Marin (2), Mateciuc și Hagiu. Este cea mai mare diferență de scor înregistrată de la startul actualului sezon al Ligii a III-a. Foresta a urcat pe locul 5 în clasament, la 10 puncte de lider  

Foresta a găsit pe cine să se descarce pentru sincopele din ultima perioadă. Pe ultima clasată în Seria I a Ligii a III-a, CSM Pașcani, în poarta căreia “galben-verzii” au marcat de zece ori în meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în cadrul etapei a IX-a a campionatului.

Martin a dat tonul recitalului în minutul 14, când a deschis scorul cu o lovitură puternică de cap după un corner executat de Drugă. Anunțat de ocaziile lui Rigoni și Căinari, cel de-al doilea gol a venit tot dintr-o fază fixă, Mateciuc marcând aproape involuntar, din șase metri, la o urcare în careul advers, petrecută în minutul 38. Scorul pauzei a fost stabilit Cerlincă, după o țesătură de pase în jumătate ieșeană de teren.

“Galben-verzii” au ieșit cu aceiași poftă de gol de la vestiare, Martin ducând scorul la 4-0 în minutul 53, după o pasă decisivă venită de la Drugă. Două minute mai târziu, juniorul Hagiu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor după ce a finalizat cu capul o centrare de pe partea dreaptă. Asaltul la poarta oaspeților a continuat, Martin bifând hattrick-ul și închizând primul set al meciului de sâmbătă după doar 56 de minute de joc. Înlocuitorul său, Marin a făcut și el dubla în decurs de doar cinci minute, punctând o dată cu poarta goală și o dată cu o lovitură de cap din centrarea unui alt nou-intrat June. Ultimul sfert de oră au adus alte două golurile în poarta nefericitului Ionuț Popa, ambele purtând semnătura lui Cerlincă, care mai întâi a punctat cu un lob din afara careului, iar apoi a închis tabela la 10-0 din pasa lui Marin.

Foresta Suceava: Ailenei – Sumanariu, Celeadnic, Mateciuc, Drugă – Stănescu – Hagiu, Căinari, Rigoni, Cerlincă – Marin. Antrenor: Petre Grigoraș. Pe parcurs au mai intrat: Grumezescu, Marin, June și Pipoș.

În următoarea etapă de campionat, Foresta va evolua sâmbătă, pe terenul nou-promovatei CSU Dunărea de Jos Galați, după care va reveni pe Areni pentru meciul de gală cu Dinamo. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Costi SOLOVĂSTRU)

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …