Sunday , February 5 2023

Foresta a ajuns la cinci victorii consecutive în Liga a III-a

“Galben-verzii” s-au impus, cu scorul de 1-0, în meciul disputat pe terenul celor de la CSM Bacău. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Robert Martin, în minutul 90+2. Victoria i-a fost dedicată antrenorului Petre Grigoraș, care vineri a împlinit vârsta de 55 de ani

Foresta a ajuns la cinci victorii consecuti­ve în campionatul Ligii a III-a, după ce s-a im­pus vineri după-amiază, pe terenul nou-promovatei CSM Bacău, cu scorul de 1-0, în meciul inaugural al etapei a XIII-a.

Pe orezăria de pe Letea, omologată drept stadion de fotbal de către Federație, printre no­roaie și bălți, trupa antrenată de Petre Grigoraș și-a impus cu greu jocul în fața unui adversar care s-a apărat pe două linii. În imposibilitatea de a etala un fotbal combinativ, “galben-verzii” și-au încercat tirul de la distanță, dar Rigoni, Marin și Stănescu au ratat rând pe rând ținta în prima jumătate de oră. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a fost consemnată în minutul 40 și i-a aparținut lui Căinari, blocat în careu, în momentul șutului, de un fundaș băcăuan.

În repriza secundă, Drugă și-a încercat șansa dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, dar mingea expe­diată de căpitanul oaspeților a fost respinsă de sub transversală de goalkeeperul gazdelor. Mateciuc a avut apoi golul pe frunte la o recentrare în urma unui corner, dar lovitură cu capul trimisă de fundașul sucevean a ocolit cadrul porții. Golul izbăvitor avea să vină abia în minutul 90^2, când Sumanariu a executat o fază fixă din propria jumătate de teren, mingea a ajuns la Robert Martin, care a marcat cu un șut din întoarcere la colțul lung.

CSM Bacău – Foresta s-a terminat 0-1, iar “galben-verzii” îI oferă astfel un cadou antrenorului Petre Grigoraș, care vineri a împlinit 55 de ani. Totodată, egalează Ceahlăul la puncte în clasamentul Seriei I.

Foresta a început în următoarea formulă de joc: Ailenei – Sumanariu, Avrămia, Mateciuc, Drugă – Stănescu – Hagiu, Rigoni, Căinari, Cerlincă – Marin. Au mai intrat: Martin, Pipoș și Grumezescu.

Penultima rundă a turului programează vineri, de la ora 14.00, pe stadionul Areni, duelul local dintre Foresta Suceava și Şomuz Fălticeni. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …