Saturday , April 20 2024

Foresta a ajuns la cinci victorii consecutive în Liga a III-a

“Galben-verzii” s-au impus, cu scorul de 1-0, în meciul disputat pe terenul celor de la CSM Bacău. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Robert Martin, în minutul 90+2. Victoria i-a fost dedicată antrenorului Petre Grigoraș, care vineri a împlinit vârsta de 55 de ani

Foresta a ajuns la cinci victorii consecuti­ve în campionatul Ligii a III-a, după ce s-a im­pus vineri după-amiază, pe terenul nou-promovatei CSM Bacău, cu scorul de 1-0, în meciul inaugural al etapei a XIII-a.

Pe orezăria de pe Letea, omologată drept stadion de fotbal de către Federație, printre no­roaie și bălți, trupa antrenată de Petre Grigoraș și-a impus cu greu jocul în fața unui adversar care s-a apărat pe două linii. În imposibilitatea de a etala un fotbal combinativ, “galben-verzii” și-au încercat tirul de la distanță, dar Rigoni, Marin și Stănescu au ratat rând pe rând ținta în prima jumătate de oră. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a fost consemnată în minutul 40 și i-a aparținut lui Căinari, blocat în careu, în momentul șutului, de un fundaș băcăuan.

În repriza secundă, Drugă și-a încercat șansa dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, dar mingea expe­diată de căpitanul oaspeților a fost respinsă de sub transversală de goalkeeperul gazdelor. Mateciuc a avut apoi golul pe frunte la o recentrare în urma unui corner, dar lovitură cu capul trimisă de fundașul sucevean a ocolit cadrul porții. Golul izbăvitor avea să vină abia în minutul 90^2, când Sumanariu a executat o fază fixă din propria jumătate de teren, mingea a ajuns la Robert Martin, care a marcat cu un șut din întoarcere la colțul lung.

CSM Bacău – Foresta s-a terminat 0-1, iar “galben-verzii” îI oferă astfel un cadou antrenorului Petre Grigoraș, care vineri a împlinit 55 de ani. Totodată, egalează Ceahlăul la puncte în clasamentul Seriei I.

Foresta a început în următoarea formulă de joc: Ailenei – Sumanariu, Avrămia, Mateciuc, Drugă – Stănescu – Hagiu, Rigoni, Căinari, Cerlincă – Marin. Au mai intrat: Martin, Pipoș și Grumezescu.

Penultima rundă a turului programează vineri, de la ora 14.00, pe stadionul Areni, duelul local dintre Foresta Suceava și Şomuz Fălticeni. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …