Friday , June 14 2024

Focar de coronavirus la un hotel cu sportivi veniti la JO de la Tokyo

Cel puţin opt membri ai personalului unui hotel japonez care găzduieşte echipa olimpică de judo a Braziliei au fost testaţi pozitiv la coronavirus, la fel ca şi un membru al echipei de rugby în VII a Rusiei care participă la JO de la Tokyo, au anunţat joi autorităţile nipone, citate de AFP, conform agerpres.ro.

În ceea ce priveşte echipa braziliană, compusă din aproximativ 30 de persoane, testele la care a fost supus personalul hotelului lor din Hamamatsu (centrul Japoniei) au fost efectuate înainte de sosirea acestor participanţi la Jocuri, în cursul zilei de sâmbătă, au precizat responsabilii sanitari şi sportivi locali.

Niciunul dintre cei infectaţi nu a fost în contact cu brazilienii, au asigurat oficialii niponi, subliniind că doar angajaţii hotelului care au avut rezultate negative la teste interacţionează în prezent cu lotul brazilian.

În altă parte a Japoniei, la Munakata (sud-vestul ţării), un membru al echipei de rugby în VII a Rusiei a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, a confirmat un oficial municipal.

Această echipă rusă, formată din 16 sportivi şi 10 membri ai personalului, a aterizat sâmbătă la Tokyo şi nu a mai avut de atunci contacte strânse cu alte persoane, potrivit acestui responsabil local.

Restul grupului este acum izolat la hotel. În cazul unor teste negative, echipa Rusiei îşi va putea relua antrenamentele vineri, potrivit aceleiaşi surse.

Aceste doua incidente separate vin în momentul în care Tokyo se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice cu porţile închise şi cu o avalanşă de restricţii pentru toţi participanţii – sportivi, oficiali şi jurnalişti din străinătate.

O stare de urgenţă a intrat din nou în vigoare de luni, la Tokyo, unde numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 este în creştere. Miercuri au fost înregistrate 1.149 de cazuri noi în capitala Japoniei, un record începând din 22 ianuarie.

Vezi si

FC Şoimii Gura Humorului este în fața primei manșe a barajului pentru promovarea în Liga a III-a

Echipa pregătită de Mihai Obreja înfruntă duminică, de la ora 18.00, pe stadionul Tineretului, campioana …

error: