Wednesday , November 30 2022

Florin Prunea: Vom face memoriu la UEFA după ruşinea de meci Steaua – Viitorul

foto: Gazeta Sporturilor
foto: Gazeta Sporturilor

Preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat agenţiei Mediafax că va depune un memoriu la UEFA după partida Steaua-Viitorul, scor 2-5, despre care oficialul moldovenilor crede că a fost aranjată în favoarea clubului lui Gheorghe Hagi, aflat în lupta pentru rămânerea în Liga I.

“Vom face memoriu la UEFA după ruşinea de meci Steaua – Viitorul! Este o ruşine pentru fotbalul românesc. Strângem toate probele, inclusiv autodenunţul lui Reghecampf, care acuza mizeriile din fotbalul românesc.

Nu e normal ca anumite echipe să fie tratate diferenţiat de celelalte. Noi când am jucat cu Steaua, a avut în teren cel mai bun «11». Asemenea momente penibile cum au fost cele de duminică seară nu au ce căuta într-un fotbal curat. A fost cea mai ruşinoasă pagină din istoria Stelei”, a spus Florin Prunea.

Oficialul formaţiei ieşene a mai precizat că gruparea pe care o conduce trebuie să spere în continuare la salvarea de la retrogradare pe criterii sportive: “Mă sunau aseară (n.r. – duminică seară) jucătorii noştri, să mă întrebe dacă este posibil aşa ceva. Le-am spus că am primit o palmă şi trebuie să fim bărbaţi şi să luptăm până la capăt. Iaşiul poate rămâne în Liga I pe baza criteriului sportiv. Nu ne interesează ce se întâmplă cu alte echipe. Nu e problema noastră cine a luat şi cine nu licenţa. Dar este clar că trei echipe vor retrograda din cauza neprimirii licenţei. Sunt curios pe urmă care vor fi cele 18 echipe care evolua în Liga I. Eu cred că vor avea probleme cu licenţierea şi echipele care vor promova din Liga a II-a.”

Deja campioană, Steaua a fost învinsă duminică seară, cu scorul de 5-2 (4-1), de echipa Viitorul Constanţa, într-un meci contând pentru etapa a 32-a, suferind prima înfrângere pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii I.

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat, după meci, că nu va mai rămâne antrenor la Steaua şi în sezonul următor, precizând că el nu participă la jocuri de culise. La scurt timp, Reghecampf a revenit a supra afirmaţiilor sale şi a spus că nu se pune problema să plece de la Steaua, dar trebuie schimbate multe lucruri la echipă.

“Am spus că probabil voi pleca de la Steaua, nu am acuzat nimic, ci doar am fost nemulţumit de unii dintre jucători. Ca să rămân trebuie să se schimbăm multe. Nu pot să-l acuz pe Iancu de blat, dar nu a avut atitudine azi. Rămân la Steaua dacă se aduc jucători”, a declarat antrenorul.

Vezi si

CSU II din Suceava se menține pe primul loc în Divizia A

Tinerii handbaliști pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc au bifat a noua victorie în …