Thursday , April 18 2024

Florentin Petre: “Nu meritam să pierdem. Suntem în hora retrogradării”

A declarat antrenorul Forestei după înfrângerea cu Academica Clinceni. Echipa suceveană a cedat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața ilfovenilor, cu scorul de 0-1, într-un meci din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii a II-a. Oaspeții au marcat golul victoriei în minutul 90, prin Târșă. In urma acestei înfrângeri, Foresta se află la trei puncte sub linia retrogradăriiForesta - Academica (2)

Foresta și-a complicat și mai mult viața în subsolul clasamentului, după ce a pierdut sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la Academica Clinceni, cu scorul de 0-1, într-un meci din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii a II-a.

Formația suceveană și-a trecut în cont prima ocazie de gol în minutul 4, când moldoveanul Lupușor a centrat de pe partea stângă, Opriș, folosit sâmbătă ca vârf împins, a reluat din 12 metri, dar un fundaș ilfovean s-a opus golului, respingând mingea din apropierea liniei porții. “Galben-verzii” au avut o nouă șansă de a dechide scorul în minutul 13, când francezul Konate a reluat cu latul din interiorul careului, însă Ureche a fost la post și a reținut balonul.

Academica a pus ușor-ușor stăpânire pe meci, bifând prima mare ocazie de gol la jumătatea reprizei întâi, când {an­dru a șutat în bara laterală a porții apă­­rate de Began. Peste doar trei minu­te, Târșă a trimis pe jos din marginea ca­reului, dar portarul Forestei a respins min­gea în corner.

Florentin Petre a mutat la pauză, l-a introdus în teren pe francezul Kharoubi, dar prima ocazie de gol din repriza secundă a aparținut tot oaspeților, Vlad Mihalcea trimițând mingea puțin peste transversală cu un șut de la 20 de metri. Pe fondul unui joc deschis, gazdele au replicat în minutul 66, când Opriș a scapat singur spre poartă,  a șutat din interiorul careului, dar Ureche a respins în corner. Faza avea să fie trasă la indigo peste zece minute, când portarul ­Aca­demicii s-a opus din nou în fața lui Opriș.

Gruparea ilfoveană avea să dea lovitura pe Areni în minutul 90, când Konate a trimis o minge “acasă”, portarul Began a reținut-o, iar centralul Cristian Georgescu a dictat lovitură liberă indirectă de pe linia de 6 metri. Oaspeții au executat faza fixă în zid, Stănescu a respins pe linia careului mare, de unde Târșă a marcat golul victoriei cu un șut pe jos, lângă bară, Began fiind căzut în partea opusă.Foresta - Academica (1)

Gazdele au avut șansa egalării la ultima fază, dar Ureche a reținut mingea la o lovitură cu capul trimisă de Konate.

Foresta – Academica Clinceni s-a terminat 0-1, la finalul unui meci cu mulți nervi într-o tabără suceveană care a ajuns acum la trei puncte sub linia roșie a retrogradării.

Foresta: Began – Onofraș, Mateciuc, Konate, Mușea – Cerlincă, Stă­nescu, Dănilă (’46 Kharoubi), Lupușor, Renquin – Opriș (’80 Martin). Antrenor: Florentin Petre.

Academica: Ureche – Achim, Gă­ină, Răuță, Dobrescu, Pațurcă, Barbu, Târșă, Mihalcea (’70 Moldovan), Po­pescu (’79 Gheorghe), {andru (’58 Blejdea). Antrenor: Ilie Poenaru.

Rezultatele etapei a XXVI-a:cl liga 2-1

ASA Târgu Mureș – FC Argeș Pitești 0-3

Olimpia Satu Mare – Dunărea Călărași 0-3

{tiința Miroslava – CS Mioveni 1-0

Foresta Suceava – Academica Clinceni 0-1

Luceafărul Oradea – Metaloglobus București 2-0

Ripensia Timișoara – Chindia Târgoviște 2-3

UTA Arad – CS Afumați 2-1

Politehnica Timi­șoara – FC Herman­nstadt 0-1

Pandurii Târgu Jiu – CS Balotești (amânat)

Sportul Snagov – Dacia Unirea Bră­ila (amânat)

In runda viitoare, Foresta va evolua miercuri, de la ora 15.00, pe terenul celor de la FC Argeș Pitești.

 “Suntem în hora retrogradării”

Florentin Petre consideră că Foresta nu trebuia să piardă meciul de sâmbătă la câte ocazii de gol și-a creat. “Acest meci nu trebuia să se termine așa, ținând cont de atitudinea jucătorilor noștri, care, în special în repriza a doua, și-au dorit foarte mult să câștige. Am avut foarte multe faze de poartă, unde, cu puțină concentrare, puteam fructifica măcar una. Imi felicit jucătorii pentru devotament. Nu meritam să pierdem. A cântărit enorm și starea terenului. Nu înțeleg cum putem fi programați, să ne batem joc de sănătatea unor copii. Nu înțeleg de ce ne grăbim atâta”, a declarat antrenorul principal al Forestei.Petre Florentin

Seful băncii tehnice nu i-a reproșat nimic portarului Răzvan Began în legătura cu faza loviturii indirecte la finalul căreia Academica a marcat golul victoriei: “A avut impresia că mingea este pe poartă. Began ne-a salvat de atâtea ori, iar ca orice portar pune mâna din instinct. Nu știu dacă nu era mingea afară în momentul în care a atins-o, dar nu mai poți să întorci rezultatul. E târziu. Scorul rămâne cel de pe tabelă”, a comentat antrenorul Florentin Petre.

“Suntem acolo în hora retrogradării vreo opt echipe. Cine va greși mai puțin, acela se va salva de la retrogradare. Mi-am dorit din toată inima să avem continuitate în rezultate, dar deja suntem la a doua înfrângere. O să încerc să-i capacitez pe băieți, să facem un meci mult mai bun, miercuri, la Pitești”, a precizat Florentin Petre.

Petre a vorbit și despre situația golgheterului Marius Matei, absent în ultimele două etape.

“Marius Matei e la tratament. {i-a rezoltat ­pro­blema cu leziunea fibrilară de pe gambă, dar nu am vrut să risc nimic. Mă inte­resează mai mult sănă­ta­tea jucătorilor. Cu si­­guranță se va alătura echipei la ur­mătoarele deplasări”, a explicat Petre.  (Dănuț CHI­­DOVET)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Nu înțeleg de ce primarul baga banii nostri in fotbal. Suceava este mizerabila, ca si fotbalul!