Thursday , February 2 2023

Fiscul a pus sechestru pe transferul jucătorilor de la Universitatea Craiova

Fiscul a decis să pună sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor sub contract cu Universitatea Craiova în contul datoriilor de peste două milioane de euro pe care clubul din Bănie le are faţă de statul român, informează Gazeta de Sud.

Conform sursei citate, pe lângă sechestrul pe active constând în imobile din Craiova, s-a decis punerea sub sechestru şi a conturilor bancare şi la poprire la terţi.

Astfel, Universitatea Craiova nu mai poate transfera jucători decât cu înştiinţarea fiscului.

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a confirmat, la Sport.ro, că fiscul a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor aflaţi sub contract cu această grupare în contul datoriilor de peste două milioane de euro pe care clubul din Bănie le are faţă de statul român.

“Am primit o hârtie de la fisc, dar nu este mare lucru. Asta înseamnă că de acum înainte nu trebuie să înceteze raporturile contractuale cu jucătorii fără ştirea Fiscului. Avem o datorie de aproximativ 2 milioane de euro. Asta mai înseamnă şi că Fiscul va lua acum parte la procesul cu LPF legat de Găman şi Bărboianu, pentru că noi considerăm că valoarea celor doi se ridică la 4 milioane de euro, iar banii ar fi putut ajunge în contul fiscului”, a spus Mititelu.

Finanţatorul Universităţii l-a atacat apoi pe fostul manager general al clubului, Victor Piţurcă, calificându-l drept “un nenorocit de om”, care l-a împiedicat să-l transfere pe jucătorul Valerică Găman. “Trei milioane de euro erau banii Universităţii dacă l-am fi transferat pe Găman. Ne-au sunat ieri şi cei de la Vitesse şi ne-au întrebat care este situaţia jucătorului. Această mânărie a fost făcută cu el (n.r.- Piţurcă), este o fraudă mare. Jucătorii se vor întoarce la Craiova. Noi vom depune o plângere penală împotriva lui Piţurcă pentru fraudarea clubului”, a mai spus Mititelu.

Vezi si

CSU Suceava participă cu grupa de juniori II la Cupa Fulgilor de Nea

Tinerii handbaliști antrenați de Ioan Tcaciuc au fost repartizați în Grupa A, alături de LPS …