Sunday , April 28 2024

Finalele US Open, fără liderii mondiali. Djokovic – Medvedev, Gauff – Sabalenka

Daniil Medvedev (foto, 3 ATP) a produs surpriza în semifinalele US Open și l-a eliminat pe Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial și câștigătorul de anul trecut, după ce l-a învins în patru seturi, scor 6-7(3), 1-6, 6-3, 3-6.

Spaniolul Carlos Alcaraz nu își va putea apăra titlul la Flushing Meadows. Liderul mondial a fost învins în semifinale de rusul Daniil Medvedev (3 ATP), la capătul unui meci în care ibericul a fost de nerecunoscut.

Campionul de anul trecut de la US Open a pierdut primul set la tiebreak și a cedat categoric și setul al doilea, reușind să ia doar un singur game.

Cu toate că a revenit în actul al treilea și s-a impus cu scorul de 6-3, după 3 ore și 22 de minute, Medvedev s-a calificat în a doua sa finală la US Open, după cea câștigată în 2021.

Adversar îi va fi Novak Djokovic (2 ATP), cel pe care l-a învins în finala din urmă cu doi ani și cel care a trecut fără emoții de tânărul american de 20 de ani Ben Shelton (47 ATP), scor 6-3, 6-2, 7-6(4).
Fostul lider mondial a avut nevoie de două ore și 42 de minute pentru a-l învinge pe ocupantul locului 47 în ierarhia ATP, după un meci controlat în totalitate de Nole.

La fete, Coco Gauff (locul 6 mondial) a învins-o în semifinale pe cehoaica Karolina Muchova, iar Sabalenka (favorita 2) a dispus de americanca Madison Keys, care a reușit să-i ia totuși primul set la zero, bielorusa revenind fantastic în meci.

Finala Gauff – Sabalenka se va juca sâmbătă seară.

 

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …