Tuesday , April 23 2024

Finala feminina surpriza la Melbourne

Dominika Cibulkova a trecut in sferturi de Simona Halep si este prima tenismena din Slovacia intr-o finala de Mare Slam
Dominika Cibulkova a trecut in sferturi de Simona Halep si este prima tenismena din Slovacia intr-o finala de Mare Slam

Na Li (China), cap de serie numărul 4, şi Dominika Cibulkova (Slovacia), a 20-a favorită a competiţiei, s-au calificat, joi, în finala feminină la AUSTRALIAN OPEN.
Na Li a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie numărul 30. Na Li a acces pentru a treia oară în ultimul act la Melbourne, după ce a pierdut finalele din 2011 şi 2013. Na Li, în vârstă de 31 de ani, este prima jucătoare din Asia care s-a impus într-un turneu de Grand Slam, la Roland-Garros în 2011.

Dominika Cibulkova a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-2, de Agnieszka Radwanska (Polonia), a cincea favorită a competiţiei. Dominika Cibulkova, în vârstă de 24 de ani, este prima jucătoare din Slovacia care ajunge în finala unui turneu de Grand Slam. Cibulkova a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Simona Halep, cap de serie numărul 11.

“Încă nu-mi vine să cred că sunt în finală. Nu cred că se întâmplă asta”, a fost prima reacţie pe care a avut-o Cibulkova, prima jucătoare din ţara sa care ajunge într-un ultim act la un turneu de asemenea anvergură.

În finală, Cibulkova va juca împotriva chinezoaicei Li Na, pe care nu a învins-o niciodată în precedentele patru întâlniri.

“Voi avea nevoie de ceva timp pentru a-mi reveni după această semifinală, dar cred că voi fi pregătită. Vreau doar să mă bucur de prima mea finală, aşa cum am făcut în toate meciurile jucate aici”, a spus Cibulkova.

“Ultima oară a fost dificil, dar acum voi încerca să fac pasul următor”, a spus Na Li, învingătoare în 2011 la Roland Garros, singurul său titlu de Grand Slam.

Na Li – Dominika Cibulkova, finala AUSTRALIAN OPEN 2014, are loc sâmbătă, de la ora 4:00 (ora României), în direct la EUROSPORT.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …