Saturday , April 20 2024

Festivalul taietorilor de lemne la Putna

Ineditele concursuri de t\iat lemne tind s\ devin\ o tradi]ie `n Bucovina. Astfel, dup\ ce la inceputul acestei veri s-au duelat `n parcarea Iulius Mall din Suceava, `mp\timi]ii acestui sport vor avea [ansa s\ se `ntreac\ din nou `n cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Jude]ean a T\ietorilor de lemne, eveniment care se va desf\[ura m=ine, cu `ncepere de la orele 15.00, la Putna [i care este inclus pe lista manifest\rilor prilejuite de cea de-a doua edi]ie a festivalului “}ara Fagilor, în Moldova lui {tefan cel Mare”.

Concursul este organizat de clubul sportiv Nord Arena din Suceava, `n parteneriat cu Terra Silva 4 All, Forgarden, Direc]ia Silvica Suceava, Consiliul Jude]ean, Bricostore [i Iulius Mall [i va presupune probe de topor, fier\str\u, vitez\ [i `ndem=nare.

La prima `ntrecere de acest gen, desf\[urata la mijlocul lunii iunie la Suceava au participat 18 concuren]i, primul loc fiind c=[tigat atunci de Ion Popescu din Putna. Pe l=ng\ festivalul t\ietorilor de lemne, cei prezen]i m=ine la Putna vor putea asista [i la un concurs de skandenberg. (D.C.)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …