Saturday , April 20 2024

Fenerbahce si Besiktas, desi excluse de UEFA pentru meciuri aranjate, vor participa la Cupele Europene

fani-fenerbahce

Cluburile Fenerbahce şi Beşiktaş, excluse din cupele europene în urma unei decizii a Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, confirmată în apel, vor participa la competiţiile continentale intercluburi, în aşteptarea unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), informează Milliyet.

Preşedintele grupării Fenerbahce, Aziz Yildirim, a anunţat, joi, la postul de televiziune al clubului, că echipa sa va participa la tragerea la sorţi de vineri, pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor, şi va juca în sezonul 2013/2014 al LC. “Astăzi s-au întâmplat lucruri importante pentru Fenerbahce şi am dorit să vi le împărtăşesc. Nu am meritat ce am păţit din cauza situaţiei care durează de doi ani, referitoare la trucarea unor meciuri. Vreau să ştiţi asta, iubitori ai echipei Fenerbahce: formaţia Fenerbahce va continua în acest an în Liga Campionilor, odată cu tragerea la sorţi de mâine”, a precizat Yildirim.

Potrivit Milliyet, şi Beşiktaş a anunţat că va participa la tragerea la sorţi de vineri, pentru turul trei preliminar al Ligii Europa.

Cele două cluburi au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după decizia de luni a Comisiei de Apel a UEFA, conform căreia li s-a interzis participarea în cupele europene.

Conform Milliyet, TAS a anunţat că a înregistrat solicitările celor două grupări, iar UEFA a oferit tribunalului sportiv trei date pentru a-şi anunţa decizia. “Puteţi să anunţaţi decizia în legătură cu cele două cluburi la 30 iulie, 8 august sau 25 august”, ar fi menţionat forul european în notificarea trimisă la TAS.

În cazul în care TAS va confirma, la una din datele menţionate mai sus, hotărârea UEFA în cazul grupărilor Fenerbahce şi Beşiktaş, atunci acestea nu vor mai putea evolua în cupele europene. Meciurile jucate se vor anula şi în locul celor două formaţii din Istanbul vor fi incluse alte echipe din Turcia.

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a respins apelul clubului Beşiktaş, exclus un sezon din cupele europene, şi a acceptat parţial recursul grupării Fenerbahce, care avea interdicţie pentru trei ani, dintre care unul cu suspendare.
“Comisia de Apel a UEFA a analizat cu atenţie declaraţiile şi documentele prezentate de Beşiktaş şi Fenerbahce în legătură cu cazurile lor, precum şi mărturiile şi documentele depuse pentru fiecare caz de reprezentanţii disciplinari ai UEFA, şi a luat următoarele decizii: • Apelul clubului Beşiktaş a fost respins. Drept urmare, Beşiktaş nu este eligibilă pentru ediţia 2013/2014 a Ligii Europa. • Apelul clubului Fenerbahce a fost admis parţial. Drept urmare, Fenerbahce este exclusă din următoarele două ediţii ale cupelor europene pentru care se va califica, inclusiv ediţia 2013/2014 a Ligii Campionilor”, a precizat forul european.

La 25 iunie, Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a decis ca vicecampioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, să fie exclusă trei sezoane din cupele europene (unul cu suspendare), iar Beşiktaş Istanbul să fie exclusă din Liga Europa în 2013/2014. În cazul echipei Fenerbahce, sancţiunea pentru al treilea sezon a fost suspendată pentru o perioadă probatorie de cinci ani.

Grupările turce au fost audiate de către Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în aceeaşi zi cu Steaua Bucureşti, în cazul căreia s-a decis că nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, sancţiune suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Fenerbahce şi Beşiktaş în legătură cu activităţi privind aranjarea de meciuri. Alături de cele două grupări turce, în vizorul forului de la Nyon s-a aflat şi Steaua, după sentinţa ÎCCJ în dosarul “Valiza”.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …