Thursday , December 1 2022

Federația Română de Rugby vrea să comaseze primele două eșaloane

Din sezonul viitor, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului ar putea evolua în SuperLigă

Conducerea Federației Române de Rugby a anunțat pe site-ul oficial că reprezentanții cluburilor din SuperLigă și din Divizia Națională de Seniori se vor întâlni în luna noiembrie pentru a aproba înființarea noii SuperLigi.

În acest moment, primul eșalon are doar șase formații la start. „În prezent la nivelul celor două eșaloane valorice, SuperLiga și Divizia Națională de Seniori, participă un total de 16 echipe. Repartizarea acestora în momentul de față este disproporționată, numărul de partide disputate de echipele din SuperLigă, primul eșalon valoric, fiind prea mic pentru o competiție rezervată primului eșalon valoric. Astfel, propunerea noastră este ca cele 16 echipe să participe într-o singură competiție, SuperLiga”, se arată în comunicatul Departamentului de Competiții.

Conducerea Federației Române de Rugby a făcut precizări și în legătură cu modul în care noua SuperLigă ar urma să se desfășoare.

În sezonul regulat, cele 16 formații vor fi împărțite în două grupe, pe criterii regionale. Se vor disputa șapte etape, fiecare formație urmând să joace câte un meci împotriva celorlaltor, fără retur. Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în play-off. Acolo se va juca un campionat complet, tur-retur, urmat de semifinale și finale. În play-out lucrurile sunt mai simple. Vor exista nouă etape, fără retur, în urma cărora va fi stabilit un clasament final.

În prezent, în SuperLiga CEC Bank evoluează echipele CSA Steaua București, CS Dinamo București, CS SCM Timișoara, CSM Ştiința Baia Mare, CS U Cluj, ACS Tomitanii Constanța, iar în DNS participă CS Năvodari, CS Ştiința Petroșani, CSU Alba Iulia, CSUAV Arad, CSM Bucovina Suceava, RC Bârlad, RC Gura Humorului, CSM Galați și RC Grivița București.  (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Răzvan Gavriloaia a fost principalul marcator al echipei locale de handbal în turul Ligii Naționale

Extrema dreaptă a marcat 62 de goluri pentru CSU din Suceava în primele 13 etape …