Thursday , July 18 2024

FC Şoimii Gura Humorului este în fața primei manșe a barajului pentru promovarea în Liga a III-a

Echipa pregătită de Mihai Obreja înfruntă duminică, de la ora 18.00, pe stadionul Tineretului, campioana județului Vaslui, Sporting Comstar

FC Şoimii poate readuce fotbalul din Gura Humorului pe harta Ligii a III-a la fotbal după o pauză de 15 ani.

Pentru asta, echipa pregătită de Mihai Obreja trebuie să treacă la barajul de promovare de campioana județului Vaslui, Sporting Comstar, prima manșă fiind programată pe stadionul Tineretului, duminică, de la orele 18.00.

“Ne dorim foarte mult să promovăm și sper să luăm o opțiune serioasă în acest sens încă din manșa tur. Vom întâlni o echipă compactă, cu câțiva jucători care au mai trecut prin barajele de promovare, dar ne-am pregătit bine pentru acest prim meci. Am intensificat antrenamentele în această săptămână și avem tot lotul valid la dispoziție. Duminică, contăm și pe un stadion plin, pe 1.500-2.000 de spectatori, care să ne poarte spre victorie”, a declarat antrenorul Mihai Obreja, care se afla în lotul celor de la CS Gura Humorului la ultima promovare în Liga a III-a, la finalul sezonului 2008/2009.

FC Şoimii va miza la barajul de promovare pe următorul lot de jucători: Gabriel Iulian Marcu, Nicolae Adrian Axinte, Vlăduț Alexandru Duceac – Vasile Maganu, Vasile Marian Păduraru, Alexandru Pădureț, Gabriel Laurențiu Nechita, George Neagoe, Claudiu Mihai Ungureanu, Nicușor Lucian Kuruc, Ionuț Cuciurean, Lucian Dumitru Luchian, Nicolae Gliga, Emanuel Ilie Moloce, Răzvan Florin Bîgu, Mihai Obreja, Bogdan Constantin Stroia, Adrian Gafița, Şerban Dumitru Tunsu, Ciprian Severin și Ionuț Valentin Timiș.

Înființată în vara anului 2023, FC Şoimii Gura Humorului a câștigat din primul sezon Liga a IV-a din județul Suceava cu un avans de un punct în fața celor de la Juniorul Salcea.

De partea cealaltă, Sporting Comstar a devenit campioană în județul Vaslui cu o singură înfrângere în 22 de meciuri disputate și un avans de 17 puncte în fața următoarelor clasate: Sporting Banca și FC Gârceni.

Bogdan Panait (41 de ani), fost fundaș la FC Vaslui, Steaua, și Aris Limassol (Cipru) este cel mai emblematic jucator din lotul campioanei vasluiene.

În zona de nord a Moldovei se mai joacă meciurile de baraj Pro Sport Vârfu Câmpului (Botoșani) – USV Iași și Ceahlăul II Piatra Neamț – CS Sportul Onești.

Manșele retur vor avea loc duminică, 23 iunie. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Atleții suceveni au câștigat șapte medalii la Naționalele U16

 Alexandru Dîrman (foto – CSM Suceava) a devenit campion național în proba de 5 kilometri …