Thursday , April 25 2024

Favoritii, eliminati pe banda rulanta

us open

Seria surprizelor continua la US Open, cu toate ca turneul de la New York a ajuns de-abia in turul al treilea.

Numerosi capi de serie au fost eliminati, atat in competitia feminina, cat si in cea masculina, vineri seara.

Astfel, noua senzatie a WTA, elvetianca Belinda Bencici, cap de serie numarul 12, a pierdut partida cu Venus Williams, scor 3-6, 4-6.

Poloneza Agnieszka Radwanska, favorita 15, a fost eliminata de Madison Keys, din Statele Unite, scor 3-6, 2-6. Astfel, in cursa mai sunt doar 5 din primele 15 tenismene ale lumii, printre ele si Simona Halep.

In schimb, Serena Williams si Eugenie Bouchard au reusit sa se califice in optimi, dupa ce fiecare si-a castigat in trei seturi partida disputata, canadianca avand nevoie de aproape trei ore pentru a trece de Dominika Cibulkova, din Slovacia.

In competitia masculina, s-au inregistrat si mai multe surprize, vineri seara.

Astfel, Rafael Nadal, dublu castigator la US Open si favorit 8, a fost eliminat de italianul Fabio Fognini, dupa ce a condus cu 2-0 la seturi si 3-1 in setul 3. A fost pentru prima oara cand Nadal a pierdut un meci de Grand Slam dupe ce a castigat primele doua seturi.

Compatriotul sau, David Ferrer, cap de serie numarul 7, a fost invins de francezul Jeremy Chardy, cu 3-1 la seturi, in timp ce un alt jucator din Spania, Tommy Robredo, a pierdut fara drept de apel meciul cu un alt jucator din Franta, Benoit Paire, scor 0-3 la seturi.

Numarul 10 mondial, canadianul Milos Raonic, a pierdut clar partida cu spaniolul Feliciano Lopez, in trei seturi, in timp ce belgianul Davin Goffin, numarul 14 ATP, s-a retras in setul 4 al meciului cu spaniolul Roberto Bautista Agut, cand conducea cu 2-1 la seturi.

In schimb, sarbul Novak Djokovici si francezul Jo-Wilfried Tsonga nu au avut probleme in a merge mai departe in optimi. Doar 6 din primii 10 tensimeni ai lumii mai sunt in cursa la US Open.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …