Friday , March 29 2024

Fatih Terim: A fost ca un meci de şah

fatih terim

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (1-0), de reprezentativa Turciei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile au fost marcate de Burak Yilmaz ’22 şi Mevlut Erdinc ’90+5.

Selecţionerul naţionalei Turciei, Fatih Terim, a declarat, marţi seară, după victoria din partida cu reprezentativa României, scor 2-0, că a fost un meci greu, aproape ca unul de şah.
“Am avut o primă repriză pe care am dominat-o şi în care am şi marcat. Am întâlnit o echipă bună care ne-a învins la Istanbul. Îi felicit pe români şi pe antrenor şi le urez succes pe viitor. Cred în jucătorii mei şi am văzut că vor să fie o echipă. Toată echipa credea în victorie şi le-am spus să nu le fie frică de înfrângere şi greşeli pentru că eu răspund. Fizic echipa României era în formă, dar jucătorii noştri au fost mai în formă. A fost un meci greu, aproape ca unul de şah. După primul gol mi-a plăcut că toată echipa a venit să mă felicite”, a spus Terim, după prima victorie a Turciei pe terenul României după 1925.
Fatih Terim consideră că e mai puţin important dacă Turcia se va califica, considerând că importante sunt victoriile: “Mai avem două meciuri şi e nevoie de încă două victorii. Dacă ne calificăm sau nu e mai puţin important, suporterii aşteaptă victorii. Acesta este un drum al speranţei şi vom face tot ce putem pentru a-i face mândri”.

Internaţionalul turc Arda Turan a declarat, marţi seară, după meciul cu România, câştigat cu scorul de 2-0, că este bucuros de rezultatul obţinut în această “deplasare dificilă”, după un joc în “condiţii foarte grele”, informează haberciniz.com. “Am intrat pe teren în condiţii foarte grele. Şi acum mi se înfundă urechile. Am sperat până în ultima clipă. Această echipă este printre cele mai bune din grupă. Am jucat bine ca echipă şi suntem fericiţi că am câştigat, în această deplasare dificilă. Acesta este un stadion cu amintiri frumoase pentru mine. Suntem fericiţi. Suntem în faţa României în clasament şi dacă vom câştiga ultimele meciuri vom merge mai departe. Atât timp cât vom respecta disciplina tactică suntem mai buni decât europenii”, a spus Arda Turan.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …