Friday , March 29 2024

Fabuloasa Barcelona câştigă trofeul Ligii Campionilor

Guardiola, cel mai tanar antrenor care a castigat de doua ori trofeul Ligii Campionlor, luat pe sus de elevii sai dupa meci

Barcelona s-a impus categoric în faţa celor de la Manchester United şi este noua deţinătoare a trofeului Ligii Campionilor. Catalanii au deschis scorul, prin Pedro (27), englezii au punctat prin Rooney (34), iar Messi a dus-o pe Barca în avantaj în minutul 54, marcînd primul său gol pe un teren din Anglia. Tabela a fost închisă de un gol superb reuşit de David Villa.

Europa fotbalistică are o nouă regină. FC Barcelona, catalogată pe bună dreptate drept cea mai valoroasă echipă de club a ultimilor ani, a câştigat la doar doi ani distanţă un nou trofeu de Liga Campionilor.

Şi în 2009 adversară i-a fost tot Manchester United, iar scenariul celor două finale a fost în mare măsură identic. “Diavolii” lui Alex Fergusson au presat în startul jocului, dar Barcelona a luat jocul în stăpânire după primul sfert de oră.

Golul a venit în minutul 27, semnat de Pedro, din pasa lui Xavi Hernandez. Egalarea a adus-o Rooney, şapte minute mai târziu, la singurul şut pe poartă pe care l-a avut United în prima repriză.

După pauză a urmat recitalul Messi. Argentinianul a marcat primul său gol pe un teren de fotbal din Anglia, dar unul dintre cele mai importante ale carierei. A făcut 2 la 1 pentru Barcelona şi a egalat recordul lui Van Nistelroy de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor. David Villa a marcat ultimul gol, în minutul 69, iar Barcelona a câştigat pentru a patra oară trofeul Ligii Campionilor.

Echipele de start:

Barcelona: Valdes – D. Alves, Pique, Mascherano,  Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Villa. Antrenor: Josep Guardiola. Rezerve: Oier, Puyol, Keita, Adriano, Thiago, Afellay, Bojan.

Manchester United: Van der Saar – Fabio, R. Ferdinand, Vidici, Evra – Valencia, Carrick,  Park Ji Sung, Giggs – Rooney, Chicharito. Antrenor: Sir Alex Ferguson. Rezerve: Kuszczak, Owen, Anderson, Smalling, Nani, Scholes, D. Fletcher.

Un gest deosebit al echipei catalane: ei au hotarit trofeul sa fie inmanat nu capitanului echipei, asa cum se obisnuieste, ci lui Abidal, colegul lor operat cu putin timp in urma de o tumora la ficat. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …