Friday , March 29 2024

Fabio Capello a demisionat de la naţionala Angliei

Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, a demisionat din funcţia deţinută, a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, Federaţia Engleză de Fotbal (FA). Demisia este urmare a întâlnirii cu preşedintele FA, David Bernstein şi secretarul general, Alex Horne, în care Capello şi-a exprimat dezacordul faţă de decizia federaţiei de a-i retrage banderola de căpitan lui John Terry.

“În cadrul unei întâlniri de peste o oră, demisia lui Fabio a fost acceptată şi el va părăsi postul de selecţioner al Angliei cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al FA pe site-ul oficial.

“În timpul întâlnirii de azi şi de-a lungul perioadei sale ca selecţioner al Angliei, Fabio s-a comportant extrem de profesionist. Am acceptat decizia lui şi considerăm că este cea corectă. Îi mulţumim pentru ceea ce a făcut şi îi dorim mult succes în continuare”, a declarat preşedintele FA, David Bernstein.

Duminică, la postul Rai 1, Capello a declarat că nu este de acord cu FA, care a decis să-i retragă lui John Terry, acuzat de rasism, banderola de căpitan al selecţionatei engleze. Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că John Terry nu va mai fi căpitanul naţionalei Angliei până la clarificarea cazului de insulte rasiste pentru care fotbalistul va fi judecat în iulie, imediat după Euro-2012.

Terry, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că a proferat insulte rasiste la adresa jucătorului echipei Queens Park Rangers Anton Ferdinand, la un meci de campionat din luna octombrie. El va fi judecat la 9 iulie, de un tribunal din Londra.
John Terry a mai pierdut banderola în 2010, cu puţin timp înainte de Cupa Mondială, după ce a fost acuzat că a avut o legătură amoroasă cu fosta parteneră a coechipierului din naţională, Wayne Bridge. Selecţionerul Fabio Capello i-a redat banderola în martie 2011.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …