Thursday , March 28 2024

F1: Rosberg a câștigat Marele Premiu al Braziliei și va termina sezonul pe locul doi

rosberg

Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, și de germannul Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Pe locurile 4 și 5 s-au clasat doi finlandezi, Kimi Raikkonen de la Ferrari, respectiv Valtteri Bottas, de la Williams, care au trecut linia de sosire înaintea germanului Nico Hulkenberg, de la Force India, situat pe locul 6.

Ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc la 29 noiembrie, pe circuitul Yas Marina. Lewis Hamilton e deja campion mondial, de la multe etape, în timp ce titlul la constructori a fost adjudecat de echipa Mercedes.

Pentru Nico Rosberg aceasta este a doua victorie consecutivă, după cea din precedenta cursă, Marele Premiu al Mexicului, iar succesul îi asigură germanului locul al doilea în ierarhia de final de an, în fața lui Sebastian Vettel.

Între Rosberg și Vettel sunt acum 31 de puncte și maximum de diferență în favoare lui Vettel în ultima cursă poate fi de 25 de puncte.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …