Sunday , October 2 2022

“Extraterestrii” s-au dezlantuit: Barcelona a umilit pe AC Milan cu 4-0 in Liga Campionilor

Învinsă în tur cu 0-2, FC Barcelona trebuia să câştige în faţa lui AC Milan la cel puţin două goluri diferenţă, pentru a se califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Catalanii au reuşit chiar mult mai clar, cu 4-0, printr-o “dublă” a lui Messi şi reuşitele lui David Villa şi Jordi Alba. Şi Galatasaray Istanbul e în sferturi, după ce a câştigat cu 3-2 pe terenul lui Schalke 04.

Învinsă cu 0-2 pe San Siro, de AC Milan, FC Barcelona trebuia să-şi depăşească limitele în returul de pe Camp Nou, pentru a se putea califica mai departe, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Niciodată de la crearea competiţiei în actualul format, în sezonul 1992/1993, o formaţie învinsă cu 0-2 în prima manşă nu a reuşit să întoarcă rezultatul, însă catalanii au contrazis această tradiţie. Mai mult, în 7 meciuri jucate pe terenul Barcelonei, AC Milan nu pierduse decât o dată la peste două goluri diferenţă, iar asta se întâmpla acum mai bine de 50 de ani, pe 25 noiembrie 1959 (scor 5-1 pentru spanioli).

Marţi seara, FC Barcelona a început extrem de tare meciul cu Milan şi a deschis scorul din minutul 5, prin Lionel Messi, care a şutat la vinclu, de la 16 metri. În primele 20 de minute catalanii au mai avut două ocazii uriaşe: Abbiati a respins în transversală un şut puternic al lui Iniesta, în minutul 13, şi tot portarul Milanului a respins mingea trimisă de la 25 de metri de Xavi, în minutul 17. Totuşi, în minutul 39 defensiva italienilor s-a prăbuşit pentru a doua oară, tot Messi fiind autorul golului. De remarcat că în ultimele trei sezoane, Lionel Messi a marcat 33 de goluri în 32 de meciuri jucate în Liga Campionilor.

La pauză scorul întâlnirii FC Barcelona – AC Milan a fost 2-0.

Repriza secundă a început cu aceeaşi vervă a catalanilor, Messi scăpând singur cu portarul lui Milan, în minutul 48, însă nu a reuşit să-l învingă pe acesta. În minutul 55, David Villa a ridicat însă scorul la 3-0. În continuare tot FC Barcelona a fost mai activă şi a modificat tabela în al doilea minut al prelungirilor, când Jordi Alba a stabilit scorul final, 4-0 în faţa lui AC Milan.

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …