Thursday , March 28 2024

Experiment la Steaua: Vezi cine si cum va conduce clubul!

gigi-steaua

Condamnarea lui Becali periclitează soarta Stelei tocmai într-un moment care părea excelent pentru club. Sezonul extraordinar, şi sportiv, şi financiar, anticipa o participare în grupele Champions League şi venituri de pînă la 30 de milioane de euro, achiziţii spectaculoase. Previziunile nu mai sînt clare odată cu închiderea patronului. Apropiaţii lui Gigi care aveau şi pînă acum legături cu clubul au discutat cu el, după aflarea sentinţei, despre ce se va întîmpla cu echipa, relateaza gsp.ro.

Teia Sponte, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi prieten foarte bun al lui Becali, a anunţat decizia: “Gigi va conduce clubul în continuare, nu eu, nici altcineva! El va lua absolut toate deciziile care privesc echipa”. Va fi însă posibil aşa ceva?

Regimul de detenţie îi reduce lui Gigi, printre alte drepturi, şi pe cel de a comunica. Va avea dreptul să primească patru vizite pe lună şi să vorbească la telefon în limita a 30 de minute săptămînal! Probabil cea mai mare parte a discuţiilor vor fi cu şi despre familie, plus gestionarea altor afaceri. Ca să aibă acces permanent la decizii în legătură cu clubul, Becali va folosi dreptul de a primi vizite din partea avocatului său. Apărătorul îl poate vizita oricînd şi el va funcţiona ca intermediar între patronul aflat în celula de la închisoarea Rahova şi restul staff-ului Stelei. Adică va fi chestionat în continuare cu privire la plăţi, transferuri de jucători către şi dinspre Ghencea. Aşa cum se întîmpla şi pînă acum, doar că discuţiile cu MM şi cu Reghe nu vor mai fi la fel de simple, apelînd numerele lor de telefon, ci vor fi purtate doar prin intermediul avocatului. Noul curs al managementului Stelei, nemaiîncercat de un alt club de fotbal, riscă să întîmpine totuşi nişte probleme concrete.

Din lotul care a cîştigat campionatul, Becali a ales toţi jucătorii importanţi, exceptîndu-l pe Szukala, pe care l-a adus Reghecampf. Patronul instituise în mod oficial regula “Nu mai vine nici un fotbalist nou pînă nu-l văd eu!”, un principiu care nu mai are cum să fie respectat. Soluţiile ar fi: ori să nu mai facă nici o achiziţie în vara asta, ori să delege puterea şi responsabilitatea spre Mihai Stoica sau spre Reghecampf. Drept de semnătură au numai doi oameni, Argăseală şi Ghiorghişor, însă nici unul dintre ei nu are însărcinări din punct de vedere executiv.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …