Thursday , April 25 2024

Eusebio, legenda fotbalului portughez si mondial, a murit la 71 de ani

eusebio

Eusebio da Silva Ferreira, în vârstă de 71 de ani, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Portugaliei, a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Legenda fotbalului portughez a murit în noaptea dintre sâmbătă şi duminică la Lisabona, a anunţat agenţia de presă Lusa, citând fostul său club, Benfica.

Eusebio da Silva Ferreira, în vârstă de 71 de ani, a murit în urma unui stop cardio-respirator la ora 04:30, a precizat clubul.

DIVERS -Eusébio da Silva Ferreira, cunoscut drept „EUSEBIO” a fost un celebru jucător de fotbal portughez de origine mozambicană, retras din activitate. A ajutat echipa națională de fotbal a Portugaliei să ajungă pe locul 3 la Campionatul Mondial de fotbal din 1966, fiind golgheterul turneului, și a fost ales Fotbalistul European al Anului în 1965. A jucat la clubul de fotbal Benfica Lisabona timp de 15 ani și este golgheterul „all-time” al echipei, însciind 727 de goluri în 715 meciuri numai în Liga Sagres.

Supranumit „Pantera neagră” sau „Perla neagră”, Eusébio s-a făcut remarcat pentru viteza sa și pentru șutul puternic și plasat cu piciorul drept. Este considerat cel mai faimos jucător al Benficăi și al Portugaliei, și primul atacant de talie mondială de origine africană. A fost ales al 9 lea jucător al secolului XX, într-un sondaj organizat de IFFHS. Pelé l-a numit pe Eusébio printre cei mai buni 125 fotbaliști în viață, în 2004. În noiembrie 2003, pentru a celebra Jubileul FIFA, a fost ales „Jucătorul de aur” al Portugaliei, de către Federația Portugheză de Fotbal, ca fiind cel mai bun jucător portughez ai ultimilor 50 de ani.

EUSEBIO, fostul mare jucător al Benficăi şi al naţionalei portugheze, fusese spitalizat înainte de Crăciun din cauza unui început de pneumonie. Clubul lusitan nu a dat mai multe detalii şi s-a rezumat doar la a anunţa că Eusebio a fost internat în spitalul “Da Luz”.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …