Friday , March 29 2024

Europa League: Utrecht – Steaua 1-1

Formaţia olandeză FC Utrecht şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1, joi seara, pe stadionul ”Galgenwaard”, în etapa a treia a Europa League la fotbal, Grupa K.

Gazdele au deschis scorul prin Edouard Duplan (60), Steaua egalând prin autogolul lui Alje Schut (75), într-un meci în care Utrecht a avut un gol valabil anulat.
După câteva minute de tatonare, gazdele au ratat prima ocazie a partidei, prin Mulenga, care a tras mult peste poartă din numai câţiva metri (12), după un corner. Steaua a replicat prin şutul periculos al lui Latovlevici, respins de Vorm (19). Cea mai mare ocazie a partidei s-a consumat în min. 26, când Cornelisse s-a pomenit liber pe partea dreaptă, dar şutul său a lovit bara. Steaua a trecut prin momente dificile, dar Tătăruşanu a fost la post la şutul lui van Wolfswinkel (27), venit după o neatenţie a lui Geraldo Alves. Dupan a tras pe lângă poartă (32), după care Gardoş a gafat şi el, însă şutul lui van Wolfswinkel a fost blocat (45).
Steaua a început mai slab repriza secundă, Tătăruşanu a respins şutul lui Nijholt (50), după care gazdelor le-a fost anulat un gol al lui van Wolfswinkel (50), pentru un presupus ofsaid. Presiunea echipei olandeze a fost una accentuată, forţând steliştii să comită multe greşeli, cum este cea a lui Ricardo Gomes, de care a profitat francezul Duplan, care a deschis scorul cu un şut de la marginea careului: 1-0 (60).
Tătăruşanu a ieşit greşit, dar Mulenga a trimis pe lângă ţintă (63), după care goalkeeper-ul Stelei a salvat golul la lobul lui Mertens de la circa 30 de metri (73). Alje Schut a ratat la un corner (75), după care a marcat golul egalării, în proprie poartă (75), fiind presat de Gardoş, la lovitura liberă executată de Nicoliţă: 1-1. Mulenga a irosit o şansă uriaşă de gol, reluând slab cu capul din 7-8 metri (83), acelaşi zambian ratând victoria în min. 90+2, când Tătăruşanu a respins excelent.
Marius Lăcătuş, antrenorul echipei Steaua Bucureşti, s-a declarat mulţumit parţial de jocul formaţiei sale cu Utrecht (1-1), joi seara, în Europa League, şi a admis că a avut şansă.”Sunt mulţumit în general de modul în care am evoluat. Am făcut o primă repriză destul de bună, ne-am creat câteva situaţii de gol, dar am făcut o repriză secundă destul de modestă, cu multe greşeli individuale şi colective, care au dat posibilitatea gazdelor să aibă ocazii. Am avut şi şansă în seara aceasta, care poate ne-a lipsit la alte meciuri”, a declarat Lăcătuş la sport.ro.
”Sper ca în următorul meci să câştigăm cu Utrecht, iar apoi putem să ne gândim cu speranţe şi la calificarea în primăvara europeană. Utrecht este o echipă bună, a făcut egal cu Napoli şi Liverpool, a învins pe Ajax şi Celtic”, a mai spus antrenorul Stelei, care a apreciat jocul lui Neşu, ”mereu un jucător harnic, agresiv”.
Napoli şi FC Liverpool au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe stadionul ”San Paolo”, într-un meci din etapa a treia a Europa League la fotbal, Grupa K.
Fără Gerrard şi Torres, iar cu Joe Cole rezervă, Liverpool a avut totuşi cele mai bune ocazii la Napoli, prin Ryan Babel (69) şi David Ngog (81), după ce gazdele au avut şansa deschiderii scorului prin Marek Hamsik, al cărui şut a fost scos de pe linia porţii de Paul Konchelsky (45+1). (AGERPRES).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …