Monday , July 22 2024

EURO. Posibilii adversari ai României, dacă ne calificăm în optimi. Anglia și Danemarca s-au calificat marți seară

După terminarea ultimelor partide din grupa C de la EURO 2024, Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0, Anglia s-a calificat în optimi de pe primul loc din grupă, cu 5 puncte iar Danemarca s-a calificat și ea de pe locul 2, cu 3 puncte.

Serbia a fost eliminată de la EURO, fiind ultima clasată. O situație rară de departajare în grupa C este între locul al doilea și al treilea. Slovenii au încheiat grupa la egalitate perfectă cu Danemarca, meciul direct, puncte, golaveraj, dar și la criteriul fair-play (cartonașe galbene). Acestea s-au departajat prin locul ocupat în calificările pentru EURO, acolo unde danezii au avut câștig de cauză, locul 9, față de 15 al Sloveniei.

Slovenii, de pe locul 3 cu 3 puncte, încă așteaptă restul rezultatelor pentru a vedea dacă se vor califica în optimi. Patru din șase echipe clasate pe locul 3 în grupe se vor califica în optimi la acest turneu final.

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În caz de remiză ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia – Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei la meciul direct, în caz de egalitate de puncte, conform Digi sport. În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României.

Cei cinci posibili adversari ai României sunt Slovenia, Olanda, Franța, Spania și Anglia, în funcție de locul pe care vom încheia grupa:

Locul 1: a treia clasată din grupa C (Slovenia) sau D (Olanda)
Locul 2: a doua clasată din grupa D (Franța)
Locul 3: prima clasată din grupa B (Spania) sau C (Anglia).

 

 

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …