Friday , April 19 2024

Euro a inceput. Polonia a marcat primul gol al campionatului

Polonia – Grecia este prima partidă de la Euro 2012. În timp ce gazdele trăiesc emoţiile debutului ca ţară organizatoare, elenii încearcă să retrăiescă visul de acum opt ani, când au câştigat trofeul după ce au câştigat meciul de deschidere cu gazda din 2004, Portugalia.

Polonia a deschis scorul prin Lewandowski (17). Papastathopoulos vede primul cartonaş roşu de la acest turneu final, iar Grecia trebuie să joace în inferioritate mai mult de o repriză. La pauză, scorul este 1-0.

Onoarea de a deschide a 14-a ediţie a Campionatului European de Fotbal îi revine Poloniei, care întâlneşte Grecia în prima partidă a turneului final. Pe cât de mare este provocarea pentru gazdele poloneze, pe atât de teribilă este presiunea, iar asta se simte în ficare declaraţie ce precede meciul cu elenii.

“Primul pas este întotdeauna cel mai important şi de aceea trebuie să trecem cu bine peste meciul cu Grecia. Nu pot să vă ascund faptul că aceasta este cea mai importantă competiţie din viaţa mea”, spune căpitanul Poloniei, “Kuba” Blaszczykowski, încoronat recent campion al Germaniei, cu Borussia Dortmund.

Premierul polonez, Donald Tusk, a marcat şi el importanţa momentului: “Cred ca meciul împotriva Greciei va fi cel mai dificil, din cauza stilului de joc defensiv al grecilor. Evident, aşteptările sunt foarte mari. Cred că Polonia va câştiga cu 1-0”. Totuşi, Donald Tusk a făcut şi o predicţie pe termen lung: “Polonia va deveni campioană europeană iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, titlul va fi câştigat de Spania!”.

În ceea ce-i priveşte pe greci, acestora le convine de minune rolul de outsideri. “Nu avem de ce să ne temem. Polonezii sunt cei care să ne analizeze, pentru că pe ei este mai mare presiunea primului meci. Polonezii sunt stresaţi, iar noi vrem să le furăm sărbătoarea”, spune fundaşul Giorgos Tzavellas.

Amintirea Euro 2004, când au câştigat de două ori împotriva naţionalei ţării gazdă, Portugalia (2-1 în meciul de deschidere şi 1-0 în finală), este mai prezentă ca oricând în rândurile trupei antrenate de lusitanul Fernando Santos. Totuşi, la casele de pariuri grecii nu sunt creditaţi cu prea mari şanse la victorie în această seară. Cota lor pentru victorie este 3,9, în timp ce cota Poloniei este 2. Egalul a primit din partea bookmakerilor cota 3,1.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …