Thursday , July 18 2024

EURO 2024. Croația a reușit doar egal cu Albania, 2 – 2, în Grupa B

Selecţionatele Croaţiei şi Albaniei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), miercuri, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, în care Luka Modric (foto) a fost titular.

La capătul unui meci cu răsturnări de scor, ambele echipe sunt dezamăgite de acest rezultat de egalitate, care le menţine doar teoretic în cursa de calificare din această ”grupă a morţii”, în care se mai află Spania și Italia.

Albania a reuşit deschiderea scorului, prin Qazim Laci (11), iar croaţii au reuşit să întoarcă scorul graţie golului înscris de Andrej Kramaric (74) şi a autogolului lui Klaus Gjasula (76), dar Gjasula şi-a luat apoi revanşa marcând golul egalării (90+5).

Albania a înscris repede, prin Qazim Laci (11), care a reluat cu capul centrarea trimisă de Asani.

Croaţii au fost mult mai incisivi după pauză, dar Strakosha (50) a respins şutul trimis la colţ de Sucic. Portarul albanez s-a mai remarcat la şuturile lui Kovacic (53) şi Perisic (61), iar Sutalo a reluat cu capul pe lângă poartă (58), la cornerul executat de Modric.

În min. 74, Kramaric a reuşit egalarea în ziua în care împlineşte 33 de ani, şutând printre picioarele lui Hysaj, după ce a fost angajat în careu de Budimir, 1-1. În minutul următor, Croaţia a trecut din nou pe lângă gol, însă Pasalic şi Budimir nu au reuşit să trimită pe lângă de Strakosha.

Echipa antrenată de Zlatko Dalic a trecut în avantaj, 2-1, prin autogolul lui Gjasula (76), abia intrat pe gazon. Budimir a întors mingea în centrul careului, Sucic a şutat în Djimsiti, mingea a ricoşat în Gjasula şi din acesta a intrat în poartă.

Albania a egalat la 2-2 la o fază tratată cu superficialitate de defensiva croată. Mitaj a centrat în careu, iar Gjasula, aflat liber la 11 metri, a înscris cu toată opoziţia lui Sutalo (90+5).

Croaţia, care a pierdut fără drept de apel primul său meci de la EURO 2024 (0-3 cu Spania), s-a mai aruncat o dată în atac, dar Strakosha a respins şutul lui Kovacic (90+8).

În celălalt meci al grupei se vor înfrunta Spania şi Italia, campioana en titre, joi (Gelsenkirchen, 22:00).

În ultima etapă, pe 24 iunie, se vor juca partidele Croaţia – Italia (Leipzig, 22:00) şi Albania – Spania (Dusseldorf, 22:00).

sursa: Agerpres

Vezi si

Handbaliștii de la USV și-au aflat primii adversari de la Campionatul European Universitar

Universitarii suceveni au fost repartizați în Grupa C, alături de portughezii de la University of …