Thursday , April 18 2024

EURO 2020. Spania și Italia merg în semifinale. Ele se înfruntă marți seară, pe Wembley

Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2020 după ce a învins Elveția la loviturile de departajare. Scorul a fost 1-1 în timpul regulamentar, iar la penaltiuri Spania s-a impus cu 3-1, după un lung șir al ambelor echipe de ratări la loviturile de departajare. Italia a învins Belgia cu 2-1.

Spania a deschis scorul în minutul 8, după ce șutul din afara careului trimis de Alba a fost deviat în propria poartă de Zakaria

Egalarea s-a produs însă în minutul 68, când dintr-un ricoșeu mingea a ajuns apoi la Shaqiri, care a marcat lângă bară.

Din minutul 77, elvețienii au rămas însă în inferioritate numerică, Freuler fiind eliminat pentru o intrare dură.

Meciul a ajuns în prelungiri, unde a urmat un adevărat asalt al spaniolilor, însă Sommer a făcut un meci mare și a închis poarta.

Jocul a ajuns astfel la loviturile de departajare, unde Spania s-a impus dramatic. Ibericii au ratat primii, dar apoi Schar a ratat și el. Spania a ratat imediat prin Rodri, însă, Akanji și Vargas nu au reușit să puncteze pentru elvețieni.

Și Italia s-a impus în sferturile de finală de la EURO 2020 în fața Belgiei, scor 2-1, lidera clasamentului FIFA, una dintre marile favorite de la turneul final.

Foștii campioni mondiali și europeni au rezolvat la Munchen calificarea în careul de ași încă după primele 45 minute, prin golurile semnate de Barella și Insigne.

După partidă, presa italiană a dat drumul la ovații și la cuvinte mari, într-o noapte perfectă a fotbalului din Peninsulă: „Este o noapte magică pentru noi. Italia învinge Belgia cu 2-1 pe Allianz Arena din Munchen și „zboară” spre semifinale. Un meci aproape perfect făcut de ai noștri, dar presărat cu multe emoții din partea miilor de fani aflați în tribune și a celor din fața micilor ecrane.

Cele două echipe se vor înfrunta în semifinale, marți seara, de la ora 22.00, într-un regal pe Wembley.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …